PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 18 January 2013

Anwar pelingkup ekonomi Negara.Greece MUFLIS angkara IMF.!


Ada hati la pulak nak ajar DSNajib buat bajet...alaaahhhaaaaiiii!! Masa mangkuk ni Menteri Kewangan, 97/98 zaman PALING SENGSARA hingga kadar faedah dinaikkan 12%-14% ! Perrggghhhh!!
 
Dan pada masa tu jugaklah wakil IMF datang berjumpa Tun M menawarkan pinjaman! Anwar dipahamkan adalah PROKSI IMF memujuk Tun M supaya menerima syarat2 IMF. 

NAMUN wakil IMF dihalau dari pejabat Tun M apabila beliau TIDAK BERSETUJU dgn syarat2 yg dikenakan terutama apabila wakil IMF berkata 'LET IT BE BLOOD ON STREETS' kerana kerajaan MESTI MENAIKKAN KADAR FAEDAH demi membayar balik pinjaman! Sedangkan dgn kenaikkan 12%-14% pun kita dah nak terbalik!
 
Jgn kita lupa bahawa negara Greece MUFLIS angkara IMF nihhh!
 
Terima Kasih Tun M! Kalo ikutkan kepala hotak mangkuk ANWAR IBRAHIM nihhhh, abis kita semua pakat angkat bundut kain naik tongkang lari merata negara jiran semata2 mencari sesuap nasi!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya