PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 15 January 2013

Cina DAP marahkan Bishop selepas Nik Aziz pusing kenyataan semula.
 Seorang cina DAP nampaknya telah marah apabila Nik Aziz memusing semula kenyataan tak benarkan Kristian guna Kalimah Allah. kata Nik Aziz, itu semua mengarut.

Bishop Paul juga seharusnya marah dengan kenyataan Nyanyuk Nik Aziz ini. Kenapa tidak? hari itu sokong. sekarang ni bantah pulak.!

Jadi setelah pusing punya pusing, PAS nampaknya semkin nak lingkup & nak jahanam.. Puak2 Endorgeng  dalam PAS tue jangan cakap la.. sokong punye..

Hadi Awang sekarang ni sedang mendiamkan diri. bukan kerana apa, kerana  nak cari jalan bagaimana mahu menyalahkan UMNO.

hahaha.. Gua tengok pembangkang dalam negara ni tak profesional langsung.

Lagi bengap adala..

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya