Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Wednesday, 9 January 2013

DAP amalkan politik wang, SPRM takut nak siasat?




Akibat panas teliga ketahap gila babi, Adun DAP Perak, Nga Ko Meng yang selama agak kurang ajar kini cube menunjukkan belang biadapnya. Kali ini DAP membuat tawar menawar dengan menggunakan wang .

Tetapi kenapa hanya RM 1000 saja?

Adun ini banyak terlibat dengan salahlaku kuasa, kenapa nak marah-marah macam orang tak de akai bila rahsianya bersama sepupunya Ngeh terbongkar?

Jangan nak berlagak hebat sangat disini.!

Dah la baca Quran pon tunggang terbalik. lepas tu berlakon kononnya minat Islam, boleh blah la.. lakonan lu all tak berguna.

Apa yang memushkilkan gua, Dimana ketelusan SPRM?


KetikaYb Dato Hamidah diugut. Kenapa SPRM tidak bertindak?


Apakah SPRM selama ini memang haram jadah dengan bertindak sebelah mata??

Lihat semula kenyataan berita mengenai ugutan Nga Ko Meng terhadap dirinya,


Ipoh: EXCO Kanan Kerajaan Perak, Datuk Hamidah Osman, membuat laporan polis kerana diugut oleh Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming berkaitan pendedahannya mengenai syarikat pembalakan membabitkan Nga dan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham.

Dalam laporan di Balai Polis Kampung Rapat di sini semalam, Hamidah mendakwa Nga mengeluarkan perkataan ‘you revealed, watch out, I will go after you’ (awak dedahkan, jaga-jaga, saya akan cari kamu) di Dewan Makan Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Khamis lalu. Di sebalik ugutan itu, Hamidah semalam membuat satu lagi pendedahan berhubung pembabitan Ngeh dalam dalam syarikat Upaya Padu Sdn Bhd (Upaya Padu) yang menjalankan projek pembalakan di Kelantan. 
Beliau mendakwa Ngeh yang juga ADUN Sitiawan menguasai keseluruhan kepentingan syarikat berkenaan.

Katanya, Ngeh memiliki secara peribadi 49 peratus saham bernilai RM15.5 juta, manakala 51 peratus saham lagi bernilai lebih RM16 juta dimilikinya menerusi Efektif Kirana Sdn Bhd (Efektif Kirana), menjadikan pegangan keseluruhan RM31 juta.




Setelah Yb Hamidah membuat laporan polis, sehingga kini tiada tindakan dikenakan terhadap Nga Kor Meng yang  didakwa menyalah gunakan kuasa.!

Malah seolah-olah ada campurtangan  pihak-pihak tertentu dalam  kes polis ini. Adakah ini yang cuba diberitahu oleh bekas Ketua Polis??

Mereka yang menggugut & menyalahgunakan kuasa tidak dikenakan sebarang tindakan hanya perlu jadi pembangkang tetapi jika penyokong kerajaan yang terlibat, kejap sahaja mereka kenakan tindakan.

Jika begini caranya, lebih baik semua orang jadi pembangkang. sebab apa?? sebab takut bila sokong kerajaan,nanti habis-habisan kena dakwa dengan SPRM pulak.!


Inilah sikap berat sebelah  pengurusan Kerajaan yang dilihat terlalu Lembik !.

Paling tak boleh bla. setiap tahun mintak kenaikkan gaji tetapi  services macam haram..


Pegi mampos dengan SPRM, bila secara terang-terangan gunakan  politik wang, tak siasat. tapi yang tak dak kaitan langsung pulak yang lebih-lebih.

Apakah DAP telah merasuah SPRM untuk menutup mulut atau ada kakitangan SPRM yang  selama ini bekerja dengan pembangkang??



 Ada yang panas telinga ker? tak pa nant aku aku haria page SPRM pulak, nak sound kat Fb dieorang dah xleh, gua kena sekat..

Apapon yang gua nak kasi tau. inilah sikap sebenar perangai DAP. Jika mereka memerintah kerajaan, percayalah. Mereka akan bertindak dengan lebih kejam lagi tanpa memberi peluang kepada orang lain.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya