Blog ini akan ditutup kerana sudah meluat dan naik menyampah dengan Pentadbiran dibawah Najib Razak

Blog ini akan ditutup kerana sudah meluat dan naik menyampah dengan Pentadbiran dibawah Najib Razak
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka..

Friday, 25 January 2013

DAP Pulau Pinang naikkan harga air.


           
  
Lepas ni duit rakyat Pulau Pinang pun akan mengalir sederas air jugak sebab baru-baru ni Ketua Menteri dengan bangganya mengumumkan kenaikan tarif air yang baru...

Ish, lepas ni aku kena catu air kat rumah aku. Setiap orang dalam rumah just boleh mandi sekali sehari je. Minum pun sekadar memenuhi tuntutan wajib atas nasihat Kementerian Kesihatan - 8 gelas sehari.

Walaupun aku orang Penang, tapi aku tak bodoh OK! Membazir amalan setan. Lim Guan Eng cuba memperbodohkan rata-rata rakyatnya. Apa dia ingat rakyat jelata tak reti tengok Annual Report ke?

Jom kita tengok apa yang Ketua Menteri Pembohong (LGE) tu cuba sembunyikan sampaikan harga air rakyat Penang pun dah jadi macam harga kopi kat Starbucks.

 


Nampak tak kenapa tarif air naik? Semua tu adalah onar oleh DAP pembohong sebab semata-mata nak bayar elaun pengarah PBA.Elaun depa 'koi' dok naik, pastu dok cekik darah rakyat niri. Senget! Lepas ni rakyat Penang akan mandi sekali sehari semata-mata nak bagi makan kat Ketua Menteri Pembohong. Kesian kat rakyat yang sedia susah la ni. Dah la duit takdak. LGE memang nak membebankan semua orang. Bagi duit raya pakai duit judi. La ni duit yang hasil titik peluh nak kena bayar duit air pulak. Sabarlah wahai rakan seperjuangan.


P/S: Pasni kita pun tak boleh dah nak minum kopi Setabak...Huhuhuhu....

1 comment:

Anonymous said...

tarif air naik berapa?

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...