PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 31 January 2013

DAP terus menindas peniaga Melayu.! 


 Kita semua tahu semenjak negeri Pulau Pinang diperintah oleh regim DAP,suasana sudah berubah sama sekali.Daripada merobohkan rumah orang kampung,mencuri tanah,zalim hinggalah kepada menghalang peniaga kecil mencari rezeki.


Kesemua ini adalah hasil arahan daripada regim DAP yang begitu tegas,zalim dan double standart terhadap para peniaga kecil melayu.Adalah tidak mengejutkan para peniaga melayu ini mengamuk apabila berlakunya double standart dan ketidakadilan yang dilakukan oleh regim DAP terhadap mereka.


Kenapa semenjak akhir akhir ini regim DAP makin kerap melakukan operasi merampas dan menghalang para peniaga kecil melayu daripada berniaga.


Anda harus tahu Pulau Pinang diperintah mengikut gaya dan acuan PAP Singapura.Guan Eng mengarahkan agar pihak MPPP untuk membuat lawatan sambil belajar ke Singapura. Ini bertujuan untuk belajar bagaimana kerajaan Singapura mengawal dan mengurus perbandaran.


Dalam masa yang sama mereka akan diberi penekanan bagaimana untuk mengawal peniaga gerai gerai haram yang tidak berlesen.Kita semua tahu pengerai berbangsa cina akan diberikan kelonggaran dan diberikan lesen untuk menghalalkan mereka berniaga.


                                           

Kita semua tahu peniaga peniaga cina ini sangat pengotor dan membuka gerai mereka sesuka hati hingga menyesakkan lalu lintas,tindakan MPPP menutup jalan di NewLane (klik sini)adalah salah satu bukti bagaimana mereka menghalalkan perniagaan orang cina dalam masa yang sama peniaga melayu dihalau dan gerai dirobohkan

                                                


SINGAPORE is a more viable place for the Penang Municipal Council (MPPP) to conduct study tours than Xiamen in China, whose budget for infrastructure and landscape runs into billions.

MPPP financial management sub-committee alternate chairman Tan Hun Wooi said the council’s annual budget was only around RM200mil.

“For this year, we have chosen Singapore as the destination to carry out a study tour as the size of the republic is similar to that of Penang. The Star-8/9/2010.


Guan Eng mengamalkan dasar pandang ke Temasik,apa saja tindakan dan cara urus tadbir akan dirujuk terlebih dahulu di Singapura. Kwan Yew sudah perturunkan ilmu bagaimana untuk pecah dan perintah kuasa politik orang melayu.Jesteru tidak mengejutkan dengan tindakan ketua menteri berlidah biawak ini cukup gemar bermuka muka dalam masa yang sama amat zalim dan terlalu kuat berbohong.


Orang melayu diperbodohkan dengan sekampit beras dan hamper semata mata untuk menghalalkan segala tindakan bangsat ini menghalau dan menzalimi penduduk dan peniaga melayu.


                   

Terkini Pada 1/10/12  malang menimpa Puan Siti Salmiah binti Shaari apabila diserbu oleh 30 org MPPP dari Bahagian Perlesenanan yang menarik van kecil dan juga merampas barang jualan tanpa langsung diberi amaran.

Salah seorang daripada penguatkuasa telah merampas kunci van milik Puan Siti sebaik saja mengangkut kesemua barang jualan mereka terus   memanggil kereta tunda MPPP dan tarik kenderaan tersebut.

Untuk mencari sesuap nasi yang tak seberapa ,peniaga melayu ini kerugian RM3ribu dalam masa tak sampai 10minit. Tanpa diberi peluang untuk mengalihkan van tersebut,tanpa budi bicara peniaga melayu ini diperlakukan seperti  paria oleh kerajaan regim DAP Pulau Pinang.


Penguatkuasa MPPP ini diberi insentif RM150 oleh Lim Guan Eng untuk menjadi anjing dan barua bagi melaksanakan penindasan secara sistematik.


Melayu semakin ditindas dibawah kuasa pemerintahan Pakatan Rakyat.! Melayu dalam PAS & PKR terus mendiamkan diri macam barua.UNDI PR : DAP BERKUASA.!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya