PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 2 January 2013

Islam akan terus dihina jika benarkan bukan Islam guna Kalimah Allah.!


Kemungkinan besar, Islam akan terus dihina jika penggunaan kalimah Allah ini dibenarkan guna oleh bukan Islam, selama ini sedikit demi sedikit hal agama Islam semakin tercabar. DAP yang selama ini seringkali meminta kebenaran menggunakan Kalimah Allah, terkini kenyataan rasis Setiausaha DAP, Lim Guan Eng yang meminta agar kerajaan membenarkan bible dicetak  dalam bahasa Melayu.

Apa yang paling musibat besarnya bila PAS yang berimejkan Islamik membenarkan penggunaan Kalimah  Allah ini, Lihat semula kenyataan orang tua Nyanyuk PAS, Nik Aziz yang seolah-olah dalang utama kepada agenda kristinisasi di negara ini.


                                   

Lihat pula kenyataannya didalam suara media Pakatan Rakyat, Malaysiakini.!


Lihat link dibawah sebagai bukti kenyataan sendiri:


Jika ini yang berlaku, nescaya Islam akan terus dihina dari hari kehari. PAS juga telah menukarkan agenda negara Islamnya kepada Kebajikan kerana DAP tolak negara Islam. Apakah ini kesan akibat berkawan dengan syaitan??


إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوّا
Sesungguhnya syaitan itu adalah musuh bagimu, 
maka anggaplah ia musuh mu, (6 : 35 al-Fatir) Ingatlah wahai semua, DAP akan terus menerus memperjuangkan agenda mengkristiankan penduduk dinegara ini, mereka tidak akan berhenti & tidak akan sekali-kali tunduk terhadap Islam.!


3 comments:

Pena Minang Return said...

Assalamualaikum kepada saudara Belimbing Bintang. Laman Blog anda telah dilinkkan dengan blog kami.

Harap Maklum

Admin RPM

Anonymous said...

peke lancau statement nih...damn

Berita dari gunung said...

Nanti akan ada murid-murid tadika terjumpa risalah lalu mengeja depan ibuayahnya:

"Allah ada anak, namanya Isa atau Jesus"

Mintak simpang, jauhi dari mala petaka akidah umat Islam dari bangsa Melayu.

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya