PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 4 January 2013

Kantoi menipu & ubah kalender 2013
Gambar diatas ialah sebuah gambar yang telah  diubahsuai oleh orang-orang PR untuk mengenakan BN.

Ini adalah kalender 2013,

tulisan yang bertajuk  " Do not think that Hudud Law does not  affect you"

Sebenarnya, kalender ini telah  diedit dan dicetak semula

Jika anda memisahkan bahagian helain keras diatas dengan  helaian bulanan ini, anda akan dapati, bahagian asal helaian keras ini telah dibuang, lalu digantikan dengan  helaian yang lain. Mereka akan menipu dan terus menipu.

Cuba juga anda lihat dibahagian bulatan merah yang saya bulatkan. itu adalah lambang 1 Malaysia.

Fikirkan logik, mana mungkin kalender 1 Malaysia menyentuh tentang  isu-isu panas lebih-lebih lagi tentang hudud. 1 Malaysia dibawah gagasan yang dibawah Datuk Seri Najib Razak mengeratkan hubungan perpaduan setiap kaum.


Cuba juga anda lihat kesan cetakan pada bulatan hitam yang gua bulatkan itu, kemungkinan juga  printer mamat penipu itu telah kehabisan dakwat Merah, sebab itu ianya kelihatan kabur.


Jawapan diatas adalah satu jawapan paling mudah untuk mengetahui penipuan yang sedang dijalankan.

Mereka sudah kehabisan isu, sebab itu mereka sudah tidak tahu nak buat apa. Mereka membangkang hanyalah dengan mengedit & menipu beberapa fakta.

Inilah yang dikatakan Pembangkang yang xde akai.No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya