Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Monday, 14 January 2013

Kenapa Kristian mahu sangat bible dalam Bahasa Melayu?  Lim kit siang berkata JAIS tidak menghormati kristian

Bar counsil  kata JAIS tak ada hak halang umat islam masuk gereja

khalid samad kata tindakan JAIS nak menghapuskan dakyah kristian memurtadkan islam adalah sesuatu yang tak patut

tuan ibrahim kata JAIS tak patut kacau urusan kristian nak memurtadkan umat islam

khalid ibrahim arah semua orang tutop mulut.
.

apa sebenarnya berlaku?

JAIS dapat report yang ada majlis di gereja methodist damansara utama yang memurtadkan umat islam. bukan semua kristian pun, bukan semua gereja pun.

bukanlah niat JAIS nak memerangi kristian di semua planet. hanya mahu siasat apa yang berlaku di gereja yang sebuah ni. ada yang kata depa ni dok buat benda pelik-pelik kat umat islam.

JAIS tak buat tangkapan terhadap penganjur, cuma mahu siasat umat islam yang hadir.

tiada tear gas ditembak, tiadak paderi yang mata hitam sebelah ditumbuk polis punn.. apa yang nak kalut, hanya jabatan agama islam, mahu siasat umat islam sahaja.

mengapa ini satu dosa? mengapa ini satu perbuatan tak wajar

tapi apa yang peliknya,  kenapa ada yang cuba lari ikut pintu belakang apabila diserbu? ada sesuatu yang cuba disembunyikan kah?

adalah pelik bagi orang agama, orang baik-baik yang berada dalam upacara muhibbah, pelbagai bangsa, di tempat suci berasa takut dengan JAIS?

bukan itu sahaja yang pelik, apabila penguatkuasa Jais mahu periksa majlis, dihalang penganjur. lagi sekali, adakah benda yang nak disembunyi?

.tapi apa-apahal pun bagi aku, misteri gereja kristian yang mahu sangat bible diprintkan dalam versi bahasa melayu sudah terjawab.

misteri mengapa kaum cina dan india yang beragama kristian yang sangat kurang bercakap melayu tiba-tiba mahukan injil bahasa melayu, sudah terjawab.

aku harap ada kebijaksanaan dalam PAS mengurus isu ini. tidak hanya berpolitik duniawi, bertuhankan kerusi, bernabikan DAP.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya