PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 7 January 2013

Kenapa Majlis Syura PAS tak berani dengan DAP?

                                                  
            Semuanya tunduk tanpa membantah tindakan DAP? Nama PAS harus ditukar kepada Parti Angguk Saja.!


 Majlis Syura Ulama Pas dituntut menyatakan pendirian berhubung gesaan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng agar kerajaan membenarkan penggunaan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.

Bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Pulau Pinang, Mohamed Hafiz Mohamed Nordin berkata, sehingga kini, Majlis Syura Ulama Pas masih berdiam diri sedangkan isu yang dibangkitkan Guan Eng itu menyentuh kepentingan akidah umat Islam.

Sikap berdiam diri itu katanya, menyebabkan ahli Pas di peringkat akar umbi keliru, lebih-lebih lagi apabila timbul percanggahan pendapat di dalam parti mengenai isu tersebut.

                                                    
''Mahu tidak mahu Majlis Syura Ulama Pas perlu menyatakan pendirian mereka secara rasmi bagi menghapuskan segala kekeliruan dan keraguan ekoran timbulnya pandangan daripada pemimpin kanan antaranya Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang membenarkan kalimah suci itu digunakan oleh penganut agama lain.

                                    

 Link disini: Tidak Salah Penganut Kristian Guna Kalimah ALLAH – Dewan Ulamak PAS Pusat

Adakah kerana Majlis Syura PAS takut kerana mereka yang mengeluarkan kenyataan bodoh membenarkan bukan Islam gunakan kalimah Allah?

Tiada seorang pon ahli PAS yang membidas kenyataan Lim Guan Eng yang dilihat begitu rasis dan agak kurang ajar itu. Kenapa PAS tak berani? adakah kerana takut kehilangan kuasa?

PAS (Parti Angguk Saja) memang sinonim dengan panggilan ini kerana sikap PAS yang sentiasa tunduk saja dengan setiap arahan DAP ini menyerlahkan lagi perangai PAS yang sebenar-benar memang gilakan kuasa memerintah.

PAS nampaknya semakin tak guna dari hari kehari. PAS memang parti Pelingkup!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya