PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 16 January 2013

PAS dalang utama perpecahan Islam di Malaysia.!


  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ


“Hai Orang-orang yang beriman, jika kalian menolong agama Allah niscaya Allah akan menolong kalian dan meneguhkan langkah kalian.” (Q.S. Muhammad: 7).

Meruuk kepada ayat ini., akan dipermudahkan segala urusan jika menjaga Agama Allah.


Jika kita melihat, PAS seringkali dilanda  dilema yang melanda. Apakah PAS benar-benar menjaga Agama Allah?

Jika PAS mendakwa mereka lebih Islam dari yang lain, kenapa mereka menukar Negara Islam kepada Kebajikan disebabkan  DAP tak terima Islam ?DAP mahu Kristian guna Kalimah Allah.

Apa yang PAS buat?


PAS pernah mendabik dada kononya mahu berdakwah kepada cina kristian didalam DAP. tetapi setelah isu Kalimah Allah berulang, PAS sendiri yang dilihat terumbang-ambing. Bukan sahaja nak pertahankan, malahan sanggup menjual Kalimah Allah.


Apakah PAS ini sebuah PARTI ISLAM @ sebenarnya musuh kepada ISLAM??

Bila   diajak mengadakan perpaduan, PAS menolak.!

PAS adalah dalang utama kepada Perpecahan Bangsa, Agama & Negara.
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya