Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Wednesday, 2 January 2013

PAS tak kisah sanggup bagi bukan Islam jawatan tertinggi.

  "Larangan-larang tersebut jelas melarang Umat Islam mengambil orang bukan Islam sebagai pemimpin di dalam urusannya secara umum. Ketahuilah bahwasanya dengan melantik orang bukan Islam sebagai Perdana Menteri atau timbalannya seolah-olah menyerahkan urusan umat Islam kepada orang yang bukan daripada umat Islam.

Simbol pemerintahan Islam turut digadaikan dengan pelantikan orang bukan Islam sebagai pemimpin utama Negara Malaysia. Kita tidak menolak sekiranya kedapatan orang Islam dari bangsa lain yang menjadi Perdana Menteri atau timbalannya akan tetapi syaratnya mestilah dia Islam. Ini kerana di dalam Islam itu sudah lengkap dan tiada yang lebih tinggi melainkan Islam."


Nampaknya PAS juga mengalami perpecahan dalaman. Kenyataan dan pendirian Nik Aziz sudah mula disanggah oleh mereka yang mahu berfikir. Nik Aziz rela islam dihapuskan dengan mengangkat Lim Kit Siang menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Walaubagaimanapun adakah majoriti puak PAS dapat menerima kenyataan Nasrudin Tantawi ini? Didalam PAS sudahpun mempunyai golongan liberal seperti puak erdogan. Puak ini juga sebenarnya menolak Nik Aziz tetapi hanya menanti masa yang sesuai untuk membuang orang tua ini. Maklumlah mereka gunakan orang tua ini untuk menguasai PAS. Kalau dibuang sekarang, susahlah mereka hendak naik.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya