PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 15 January 2013

PAS terpaksa pusing kenyataan sebab mahu sokongan.!

Akibat ahli-ahli PAS semakin marah dan bertindak keluar parti, PAS menyedari mereka semakin nak jahanam, oleh sebab itu mereka terpaksa buat "U -Turn", terpaksa pusing semula kenyataan mereka yang selama ini  bercanggah satu sama lain mengenai Kalimah Allah.

Ini lah cara sebenar PAS jika mereka mengalami permasalah dalaman. Mungkin mereka ingat  akan  dapat menarik semula  sokongan PAS terhadap ahlinya yang marah. Bermula dengan Mursidul Am mereka, Nik Ajis, kini  Timbalan Presiden PAS pulak , Mat Sabu  kononnya menyebelahi Majlis Syura yang  menentang penggunaan Kalimah Allah untuk Kristian.Belum memerintah dah pandai nak tipu dan pusing-pusing cakap. esok nie dah perintah negara habis depa jual kat Yahudi sebab tak tahu nak  tadbir. Sekarang pon dah pandai mintak kat penyokong mereka, esok-esok ni bila perintah mintak pinjam kat IMF. Memang terus lingkup ekonomi Negara kalau puak-puak nie perintah.

Nak tanya kat Nik Ajis, Awat PAS la nie tak mau buat semayang Hajat ye?? takut kena batang idung sendiri ker lagi??

PAS wujud lebih 50tahun, tapi bodohnya tetap sama.No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya