PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 18 January 2013

Penyokong PKR dari Thailand?

Anwar Ibrahim kini sedang menipu penduduk Sabah & Sarawak berkaitan  isu pendatang asing. tetapi jelas sekali didalam PKR sendiri terdapat begitu banyak pendatang asing termasuk  pemimpin mereka.

Gambar diatas nie gua amik dari salah seorang blogger pro-PR yang menyokong PKR.!

Apa yang jelas, tertera disitu berasal Bangkok, Thailand.

Apakah ini suatu kebetulan @ kenyataan.

PKR sendiri harus menjawabnya. Merekalah dalang isu pendatang asing.Apakah PKR sudah tidak cukup sokongan sehingga mengambil pendatang asing menyokong mereka?

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya