PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 18 January 2013

Perangai PAS bila DAP hina Islam.





 Kalau puak dia (Pakatan):-

Patrick Teoh hina Islam, itu sebab dia tak faham Islam, tak boleh nak salahkan dia – Bob Lokman

Karpal Singh hina Islam, itu bukan salah dia sebab dia kafir tak faham Islam – Nik Aziz

Ngeh Koo Ham hina Islam, itu bukan salah dia sebab dia kafir tak faham Islam – Nik Aziz.

Patrick Teoh hina Islam tidak apa sebab dia bukan pemimpin DAP pun – Pencacai DAPig


Kalau orang kita (BN):-

Chua Soi Lek hina Islam (hudud), itu perbuatan biadap dan melampau, kerajaan patut ambil tindakan – Nizar Jamaludin, PAS

Samy Vellu hina Islam (Al-Quran boleh bina lebuhraya ka?), darah saya mendidih, mulut dia lancang, patut dihukum, kamu hina Al-Quran – Ahmad Awang, PAS.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya