PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 14 January 2013

Selepas tulisan, kini Injil Audio B.Melayu pula diberikan percuma.
Selepas terjemahan kitab Bible melalui penulisan, kini mubaligh Kristian ini bergerak aktif ke Audio pula.
Satu perkara yang perlu kita semua peka. Melalui alih Bahasa Melayu, amat mudah nampaknya hendak menarik  orang  Melayu. Mereka bersungguh-sungguh mengedarkan terjemahan injil  keserata pelusuk dunia.

Gerakan ini amat aktif bergerak dalam rangkaian teknologi maklumat dibawah pengaruh kuasa-kuasa besar.Melalui website mereka, disediakan kemudahan percuma "mendownload" bible dalam versi melayu.

Inilah serangan yang amat hebat dalam alam siber sekarang ini.
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya