PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 17 January 2013

Zairil Johari agen DAP untuk dapatkan sokongan Melayu.!
 DAP kini sedang berusaha bertungkus lumus mendapatkan sokongan Melayu. Lihat apa yang dilakukan oleh agen DAP melalui Zairil Johari.

Zairil yang sebelum ini didakwa bukanlah orang Melayu. kenapa?


 Baca semula apa yang dikatakan oleh Tunku Aziz ini:


                                                         


DAP's Zairil Not A Malay, Says Tunku Aziz

NST - THE new DAP central executive committee (CEC) member, who was elected following a technical glitch, cannot pass for a Malay as his biological parents are Chinese, a former DAP leader alleged yesterday.


Former vice-chairman Tunku Abdul Aziz Ibrahim said for that matter alone and to give the CEC the legitimacy it now lacked, another round of elections should be held.
"If they want legitimacy, then they need to have fresh elections," he said on Saturday night after "The days we were in Pakatan Rakyat" ceramah at the Tan Si Eng Chuang Tong Association Hall here.

Describing the DAP election system as flawed, Tunku Aziz said nobody actually believed a glitch had occurred.

"Zairil Abdullah is not a Malay. Both his (biological) parents are Chinese," he claimed, adding that he knew the late Tan Sri Mohd Khir Johari, who had adopted Zairil.

                                                       

At the party's elections last month, Zairil was elected to the CEC because of the technical glitch DAP claimed had happened when Zairil secured 803 votes to secure the 20th spot.

Initially Zairil, the political secretary to secretary-general Lim Guan Eng, was in 39th spot with only 305 votes.

While Zairil was automatically "roped" into the CEC, Vincent Wu, who was in fifth spot with 1,202 votes, was dropped to 26th spot with 669 votes.


Rakyat Malaysia sudah maklum bahawa Zairil bukan Melayu, dan tiada setitik pun darah Melayu di dalam tubuhnya.   Bukan sahaja dari segi biologi dan fizikal, tetapi ‘jiwa’nya juga tiada langsung jiwa Melayu.  Secara dasarnya, orang Melayu akan menerima bangsa apa saja sebagai Melayu sekiranya mereka mempunyai jiwa Melayu selain beragama Islam.     

Orang Melayu, terutama orang Alor Setar apatah lagi seperti penulis, yang mana sejarah keluarga menyusur sehingga ke kawasan yang diberi nama Kanchut, sedia maklum akan sejarah keluarga Tan Sri Khir Johari yang juga tinggal di kawasan yang sama.   Beliau berkahwin dengan Puan Sri Kalsom Abdul Rahman (Che Tom) pada tahun 1943 dan mempunyai 7 orang anak.  

Selepas Che Tom meninggal pada 20 September 1994, Tan Sri Khir telah berkahwin dengan Puan Seri Christine Lim pada February 1996.  

                                              

Ketika dikahwini, Puan Seri Christine adalah seorang janda dan telah pun mempunyai dua orang anak dari perkahwinan terdahulu dengan seorang Cina.  Salah seorang anaknya diberi nama Zairil Khir Johari, iaitu nama Islam dengan mengambil nama suaminya yang baru.  Pada masa perkahwinan kedua ibunya ini, Zairil telah pun berusia 13 tahun.  Oleh itu jelaslah bahawa Zairil adalah Cina seratus peratus.  

Tan Sri Khir meninggal dunia pada tahun 2006 yang mana pada waktu itu Zairil berusia 23 tahun dan sedang belajar di luar negara.  

Sifat semulajadi kaum Cina yang mementingkan harta dan wang nampaknya kekal dalam diri Puan Seri Christine walaupun telah memeluk Islam.  Sifat inilah yang mendorong kepada perebutan harta di antara keluarga baru Tan Sri Khir dengan anak-anaknya dengan arwah isterinya yang pertama.   Kes perebutan harta ini menimbulkan kejanggalan dan kejutan di kalangan masyarakat kerana melibatkan harta PUSAKA milik Puan Sri Kalsom.   Apa yang berlaku ialah keluarga baru Tan Sri Khir telah berusaha untuk mendapatkan hak dalam harta pusaka arwah isteri pertamanya.  Dalam kes ini, Tan Sri Khir menamakan semua anak-anaknya dengan arwah Puan Sri Kalsom sebagai defendan, iaitu Rosita, Prof. Amir, Roselina, Juanita, Nazli dan Mazita, Haizan. 


DAP nampaknya terus menganggap yang orang Melayu tidak dapat membaca taktik mereka yang cuba mengaburi mata kita dengan nama Melayu yang digunakan Zairil.   Namun, apa yang tidak disedari mereka ialah taktik ini hanya mengesahkan lagi betapa rasisnya DAP sehinggakan untuk mewakili Melayu pun

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya