PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 18 February 2013

Anwar serang Tan Sri Syed Mokhtar !!
Dalam ceramah Anwar Ibrahim di Kempadang, Kuantan, Anwar Ibrahim turut menyerang Tan Sri syed Mokhtar dengan alasan kroni..

Untuk Anwar Ibrahim, Mengapa Anda menyerang Jutawan Melayu?

Jika Anwar mengatakan Tan Sri Syed Mokhtar sebagai seorang yang kroni., bagaimana pula dengan Jutawan Cina & India yang lain?

Mengapa Anwar tidak berani menyerang mereka?? Anwar hanya berani terhadap orang Melayu sahaja.

Anwar Ibrahim juga turut kantoi berbohong dengan mengatakan "Gula Syed Mokhtar"

Tahukah kita semua bahawa Raja Gula di Malaysia ini ialah robert Kuok??

RobertKuok.jpg

Beliau merupakan orang terkaya di Malaysia dengan aset mencecah RM45.7 bilion.Kekayaan Tan Sri Syed Mokhtar adalah hasil usahanya sendiri & Anwar Ibrahim tidak perlu mempertikaikannya.

Jika Anwar mahu bersaing dengan Tan Sri syed Mokhtar. bukaklah perniagaan sendiri. Tak perlu lagi nak meminta dana daripada Yahudi!


Anwar seorang Melayu sepatutnya membela bangsa sendiri.Akibat gilakan pangkat hendak menjadi PM semua orang dia sanggup serang. bukan sahaja menindas bangsa sendiri, tetapi turut bersekongkol bersama DAP menjual Kalimah Allah.!

Bagaimana dengan Penang Port yang hendak di ambil alih oleh Tan Sri Syed Mokhtar tetapi dihalang oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang dibawah kuasa DAP??

baca dibawah: 


Mengapa Anwar buat-buat tak nampak tentang sikap rasis DAP ini??

Tan Sri Syed Mokhtar berjaya memulihkan Pelabuhan Tanjung Pelepas sehingga berjaya mengembalikan RM6juta  EU setahun.

Apa kata Syed Mokhtar?


Anwar Ibrahim tak usahlah menunjuk-nunjuk kepada Rakyat bahawa beliau pejuang Melayu..

Lihatlah apa yang telah dilakukan sewaktu Perhimpunan Bersih.

Perniagaan terpaksa ditutup, jalan Jem teruk. ada juga kenduri yang terpaksa dibatalkan.

Begitu juga yang  terjadi sewaktu krisis ekonomi tahun 1997 sehingga mencadangkan Malaysia meminjam dengan IMF.


Anwar lebih menyusahkan Rakyat dinegara ini.

1 comment:

Anonymous said...

MAKIN BODOH SIKAP ORANG MELAYU BILA PEMIMPIN MELAYU SENDIRI CONDEMN USAHAWAN BUMIPUTRA. HEI MELAYU LUPA ASAL USUL!! KALAU ENGKO MATI ORANG MELAYU ISLAM LAH YANG BACA YASIN, HANTAR ENGKO KE KUBUR. YANG ENGKO CKP NI PASAL SIAPA.... BANGANG

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya