PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Saturday, 9 February 2013

Betty Chew ( bini Lim Guan Eng ) suka pelakon lucah?


Bila check dalam page FB Betty Chew, kelihatan  terdapat gambar yang di like Betty Chew terhadap pelakon lucah porno yang aku malas nak amik tau sapa dia.


Pasangan ini memperoleh lebih perhatian apabila kisah mereka disiarkan sebanyak dua kali pada hari Selasa dan Jumaat dalam akhbar Singapura, ‘The New Paper’.

Kebanyakan akhbar di Malaysia juga telah siarkan kisah pasangan ini sebagai tajuk utama.

Menurut ‘The Star’, nama ‘Vivian Lee’  dan beberapa perkataan utama menjadi pencarian kedua terpopular di Google Singapura, dengan lebih 10,000 pencarian mengenai beliau pada hari Khamis sahaja.

Sehingga semalam, bahagian “Paling Dibaca” dalam akhbar New Straits Times berkaitan Tan menerima teguran “tegas” daripada ibu Lee yang disiarkan hari Jumaat.
Terdapat juga minat yang mendalam oleh pembaca dengan 194,000 pembacaan untuk tiga cerita mengenai mereka dalam The Star.

Kisah yang paling banyak dibaca dengan pembacaan sebanyak 86,649 merupakan kisah utama yang disiarkan The Star Online- “Blog lucah menyebabkan kekecohan”.

Dalam suatu perkhidmatan kaji selidik Google Analytics, ia menunjukkan bahawa kisah ini di tangga utama dengan  86,649 bacaan.Meskipun begitu, media Singapura telah mengalahkan media Malaysia dengan menonjolkan blog peribadi pasangan ini sehari lebih awal.

Mereka jadi Popular di Singapura rupanya.. kenapa yee?? Singapura dipimpin PAP.


                                          

Betty Chew adalah bini kepada Lim Guan Eng. Lim Guan Eng  merupakan Setiausaha DAP.  Inilah imej sebenar DAP.

                                         

DAP adalah proksi kepada PAP Singapura, tidak cukup dengan gaya pemerintahan yang mirip Singapura, kini DAP beralih pula kepada gaya  skandal  yang lebih hebat yang diamalkan di Singapura..

Sebelum ini Lim Guan Eng mengatakan ingin mengikut cara pentadbiran Khalimah Umar & PAS terus melebel kepada Lim Guan Eng  sebagai Kalifah Umar..

                                                   

Depan orang PAS berpura-pura imej Islamik

                                              

Belakang bini, ada skandal.. apa punya Kalifah Umar PAS nie entahlah.

Persoalannya, Apakah bini Khalimah Umar seorang peminat seks?

Jawapannya, tepuk dada.. tanyalah diri sendiri. Jawapan aku senng saja. DAP kuat pembohong.!  Khalifah Umar Kepala HOTAK  dia.!


2 comments:

budak sri kinta said...

salam perjuangan, mohon jasa baik tuan utk pautkan blog sy di blog list tuan,
budaksrikinta.blogspot.com
terima kasih

Darah Satria said...

oraitt.. noo hal.. beres...

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya