PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 10 February 2013

Betty Chew (bini Lim Guan Eng) tak hormat DUN! buat serupa Mak Bapak dia punya tempat.!
Aik?? macamana gambar Betty Chew boleh ada kat belakang Lim Guan Eng nie?

Betty Chew ni ADUN dari Melaka, macamana dia boleh menyibuk kat tempat khas Pegawai Kerajaan P.Pinang.

Mungkin dia merasakan  dia adalah Bini kepada Ketua Menteri Pulau Pinang. jadi dia boleh buat apa yang dia suka..Mungkin juga dia merasa jijik nak duduk di tempat yang dikhaskan untuk orang awam kerana merasakan dirinya tak sesuai  dengan kerusi kat situ.!

Inilah cara DAP sebenarnya.Belum perintah negara dah  jadi biadap dan suka hati dia buat serupa KOMUNIS Style!

Jika orang UMNO bawak bini masuk DUN, puak2 taksub PR akan main isu non stop.. tapi bila kena kat orang depa. senyap seribu bahasa..

Lebih-lebih lagi kat DAP. Apa yang DAP nak buat semua depa tak kisah sampai sanggup nak jual Kalimah Allah pon PAS kata tak apa.

betul munafik PAS ni.! woi LGE. Lu ingat lu Ketua Menteri P.Pinang lu boleh buat sesuka hati mak bapak lu ke hah?

Yusmadi (PKR B.Pulau), Malik Kassim, dan Mansor Othman (PKR) awat tak berani tegur KM hangpa? sebab takut kena  pecat ka woi? Macam ni boleh jadi ADUN? Nak pertahankan hak Melayu langsung tak dak. sampaikan DAP  halau peniaga Melayu takdak sapa pon orang2 Melayu dalam PR yang nak bela.

Hancur PR dalam PRU 13 ini.!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya