PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 28 February 2013

Beza antara Kafir Harbi & Kafir Zimmi.
                                        
Perbezaan antara DAP, MCA dan Gerakan, rujuk video kupasan dari sudut islam oleh Tuan Guru Abdulloh Pondok Geting Kelantan.
Tanah Melayu adalah negeri negeri Islam sebelum dijajah British, dan tetap sebuah bumi islam semasa dijajah, dan kekal sebagai negara islam bila merdeka.

Kemerdekaan dituntut oleh orang melayu islam melalui UMNO dari British. Syarat British, kita melayu islam harus memberi jaminan keselamatan kepada pendatang kafir cina dan india jika mahu merdeka. MCA dan MIC terbentuk. Berasaskan piagam Madinah perjajian sosial dibentuk antara UMNO, MCA dan MIC dan digubal Perlembagaan. Kafir cina dan india ini diberi jaminan keselamatan oleh melayu islam untuk terus hidup dengan selamat di tanah melayu, sebagai kafir yahudi yg diberi jaminan keselamatan oleh Nabi di Madinah.

                                            
DAP diujud oleh golongan kafir cina yg tidak mahu kepada perjanjian dan jaminan keselamatan tersebut. Mereka adalah orang kafir yg tidak mahu menerima dan tunduk kepada islam sebagai pemerintah. Mereka adalah KAFIR HARBI yg mengikut hukum islam dan sunnah, harus diperangi dan tidak boleh dibantu dan diberi keselamatan.

Umat islam yg berkerjasama dengan KAFIR HARBI ini adalah golongan yg digelar munafik dan jika memberi perlindungan dan bersekutunya, boleh jatuh KAFIR!!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya