PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.

PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 10 February 2013

Bukti Gambar : Anwar lantik jadi PM untuk diri sendiri?


 Gambar kat atas ni antara sebuah gambar yang  sempat gua snap ketika berhenti disebuah traffic light di kawasan P.Pinang.

Paling tak boleh bla. akibat keghairahan yang sudah lama mengimpikan Jawatan Perdana Menteri, akhirnya Anwar Ibrahim melantik  diri sendiri jadi PM.

Inilah  satu-satunya orang yang  gua  belum lihat sebelum ini. apakah cara dan tindakan ini antara salah satu cara melepaskan tensen Anwar Ibrahim yang terlalu inginkan sangat jwatan perdana Menteri Malaysia ini?

Paling tak boleh bla mengiktiraf  diri  sendiri menjadi PM yang ke-7.

Dibelakang Banner ini terdapat gambar Putrajaya. Dahulu mereka (Pembangkang) kata Putrajaya ini hanyalah membazir. tapi depa pulak yang terhegeh-hegeh nak pi Putrajaya.

Disebelah  Gambar Kapal Sink tue terdapat seorang ADUN Bukit Mertajam yang pernah mencetuskan kontroversi dengan kenyataannya  yang mengatakan "Melayu juga Pendatang"

                                    

Melayu dalam PAS & PKR tak marah dengan seorang kenyataan biadap DAP ini yang  terang-terangan buta sejarah!

Lihat videonya disini! 


Malahan mereka juga turut menyokong apa sahaja  yang dilakukan oleh  DAP.!

Baca apa yang saya telah tuliskan disini sebelum ini:

DAP Musibat kata Melayu Pendatang.! bagaimana dengan Proses Jus Soli???


Bagaimana seorang  ahli DAP yang biadap ini boleh sesuka hati mengatakan Melayu Pendatang?

Mana Melayu dalam PR? Mana Malik Itik? Mana Yusmadi? Mana Salleh Man (PAS)? Mana Wan Azzizah? Mana Nurul Izzah? Mana ketua Penipu mereka  Anwar Ibrahim yang nak  pertahankan maruah Melayu?

Dimana maruah Melayu ketika anda sedang memperlihatkan  Melayu dicerca dan dihina oleh puak KOMUNIS ini?

Kenapa tak berani mempertahankan hak Melayu? Apa sahaja yang dibuat oleh DAP dibenarkan sahaja oleh  PKR (Parti kelentong Rakyat) dan juga PAS (Parti Angguk Saja)!.

Melayu dalam PAKATAN MEMANG TAK BERGUNA SAMA SEKALI.!

DAP KATA MELAYU PENDATANG  HANGPA SETUJU,! 

DAP NAK BUAT BIBLE DALAM BAHASA MELAYU PON HANGPA SETUJU.! 

MEMANG BETUL2 TAK GUNA PAKATAN RAKYAT NI.!


PRU 13.!! HANCUR PR!!


No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya