PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 24 February 2013

Bukti! Kerajaan Negeri Pulau Pinang luluskan lesen jual arak.!!Gambar diatas ialah proses jual beli arak disalah sebuah premis yang berdekatan dengan kawasan pendudukan Melayu di Pulau Pinang.

Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah meluluskan minuman yang memabukkan (arak) disetiap  premis-premis tertentu..Apa yang paling membimbangkan, Premis ini kebanyakkannya berdekatan dengan kawasan pendudukan orang Melayu.

Lihatlah betapa banyaknya arak yang dijual disetiap cawangan premis ini.
Kerajaan Negeri sebelum ini dikatakan begitu megah & mendabik dada kononnya selepas memerintah P.Pinang, mereka lebih alim dari kerajaan pimpinan dahulu.
Boleh blah la DAP Penipu.!Setiap hari  akan ada anak-anak muda datang membeli arak ini. Melayu di Pulau Pinang kini dilalaikan dengan  penjualan arak yang berleluasa di sini seolah-oleh tanpa  adanya pemantauan dari Hal Ehwal Islam di Pulau Pinang..


Siapakah Exco yang berperanan dalam hal melibatkan Ehwal Islam di P.Pinang ini?? Tak lain tak bukan Malik Kassim yang dilantik dari PKR.

                                                               
Berapakah gaji yang diterima oleh Malik Kassim ini sehinggakan memaksa beliau berdiam diri melihat anak-anak Melayu meneguk arak dengan bebas di Pulau Pinang?

PAS  yang berimejkan Islamik juga takut menegur kepimpinan DAP Pulau Pinang.

Mengapa??

Mengapa Hal Ehwal Islam di P.Pinang diberikan kepada PKR tetapi tidak kepada PAS?


Kerana DAP lebih mudah berkompromi dgn PKR berbanding PAS.Pada hakikatnya DAP tidak mempercayai PAS, sebab itulah DAP cukup menentang negara Islam PAS sehingga memaksa PAS menukar ke slogan Negara Berkebajikan.


Jika dahulu di Selangor, terdapat juga larangan menjual arak dikawasan Melayu bila exconya, Hassan Ali cuba membanteras gejala itu. Namun akibat banyak sangat halangan yang diterima DAP melibatkan Hassan Ali, akhirnya PAS bersekongkol bersama DAP memecat ahlinya sendiri tanpa diberikan peluang membela diri.

Apakah Kerajaan pimpinan DAP benar-benar menitik beratkan pasal Islam di Pulau Pinang??

Gambar dibawah ialah bukti Kerajaan Negeri membenarkan & meluluskan penjualan arak di Pulau Pinang..
Lihat bukti dokumen cetakan rasmi dibawah.


Dipentas-pentas ceramah PAS, Lim Guan Eng kononnya ingin mencontohi cara pentadbiran Umar Abd Aziz & PAS terus melebel Lim Guan Eng sebagai Kalifah Umar.

Namun  itu hanyalah  wayang semata-mata. Teknik pikat hati orang Melayu dalam PAS bukannya susah sangat.. cuma perlu bercakap Bahasa Melayu, berpura-pura jadi Islamik walaupon tidak Islamik. sudah boleh mendapat gelaran Khalifah Islam.

Sebelum ini, terdapat juga promosi arak yang dilancarkan Kerajaan Negeri P.Pinang.


Inilah petandanya kerajaan Negeri P.Pinang tidak sensitif kepada masyarakat Islam disini.

 Begitu juga dengan konsert arak di Batu Feringgi yang pernah menjadi panas seketik, namun exco hal Ehwal Islam juga tidak mampu menegur kepimpinan Kalifah Umar Abdul Aziz ini.!


DAP terus menerus melalaikan umat Islam di Pulau Pinang dengan penjualan arak yang semakin hari semkain berleluasa.!


1 comment:

Darah Satria said...

Berasaskan kedudukan jumlah kerusi Dewan Rakyat, kerajaan dengan majoriti mudah adalah mampu menang 112 kerusi, manakala kuasa 2/3 adalah 148 kerusi daripada jumlah keseluruhan 222. Pada PRU-2008, BN hanya mampu menang 139+1 dan kekurangan 8 kerusi untuk kuasa 2/3.

Di Semenanjung daripada 166 kerusi parlimen yang tersedia, BN menang 85, manakala PR 80, sementara 1 bebas menerusi Datuk Ibrahim Ali. Di Sabah dan Sarawak pula kerusi yang tersedia 56 kerusi termasuk WP Labuan

. Daripada jumlah kerusi itu BN menang 54 kerusi. Berasaskan kepada keputusan PRU-2008 itulah Sabah dan Sarawak dianggap sebagai simpanan tetap BN, kerana walaupun tsunami politik melanda BN di Semenanjung, namun Sabah dan Sarawaklah menjadi penyelamat.

Atas asas kedudukan Sabah dan Sarawak itulah, Pembangkang melalui Anwar berusaha dengan berbagai cara untuk menwujudkan persepsi bahawa Sabah dan Sarawak bukan lagi simpanan tetap BN, melalui tindakan membeli para pemimpin BN.

Sebenarnya usaha Anwar membeli para pemimpin BN bermula pada tahun 2008 sebelum Hari Malaysia, yang lebih dikenali sebagai Gerakan 16 September.

Atas kemampuan Anwar memikat, maka para pemimpin seperti Datuk Yong Teck Lee berjaya dipujuk untuk keluar daripada BN, kemudian diikuti oleh MP Beaufort-Datuk Lajim Ukin dan MP Tuaran-Datuk Welfred Mojilip Bumburing. Usaha Anwar membeli seramai mungkin pemimpin berterusan, apabila berjaya menggait mantan Bendahari Umno Sabah- Tan Sri Ibrahim Menudin dan pemimpin veteran yang suka melompat parti Datuk Yahya Lampong.

Anwar mencuba mengelabui mata rakyat Semenanjung, bahawa Sabah dan Sarawak bukan lagi simpanan tetap BN, dengan persepsi itu, maka rakyat Semenanjung diharapkan memberi sokongan padu terhadap PR pada PRU-13 akan datang, kerana "sure" PR akan membentuk kerajaan baru di Putrajaya, kerana rakyat Sabah dan Sarawak juga turut sama.

Sebenarnya dalam keadaan sekarang, tiada parti yang boleh membentuk kerajaan persekutuan tanpa sokongan rakyat Sabah dan Sarawak, kerana kekuatan antara BN dan PR di Semenanjung hampir seimbang.

Suasana politik semasa di Semenanjung adalah mustahil baik BN atau PR boleh menang di atas 100 kerusi Parlimen. Jikapun berlaku kejutan, mungkin BN mampu menambah antara 10-15 kerusi diatas pencapaian tahun 2008; demikian juga PR mungkin boleh menambah jumlah kerusi yang sama. Namun, penentu tetap terletak di Sabah dan Sarawak.

Di Sarawak mungkin PR boleh menang antara 4-6 kerusi Parlimen, sementara di Sabah mungkin dengan jumlah yang sama. Jika senario ini berlaku, maka kekuatiran mantan Perdana menteri Tun dr Mahathir akan benar-benar belaku. Kerajaan yang dibentuk nanti adalah kerajaan yang lemah. Kerajaan yang lemah, boleh mengakibatkan negara mundur ke belakang, dengan itu, wawasan 2020 terlihat dekat, namun terlalu jauh untuk digapai

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya