PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 19 February 2013

Bukti video Hadi Awang takut kepada Anwar??
Apakah sebenarnya yang berlaku kepada Hadi Awang??

Jika kita semua teliti  ucapan Hadi Awang berkenaan penggunaan Kalimah Allah oleh orang bukan Islam. Hadi Awang semacam sebak.

Apakah yang cuba disembunyikan oleh Hadi Awang??

Apakah agenda penggunaan Kalimah Allah  diatur oleh pihak-pihak tertentu & PAS dipaksa turut menyokongnya??

Lihat ucapan Hadi Awang divideo dibawah ini:Anda sendiri boleh menilai apa sebenarnya yang berlaku didalam Pakatan Rakyat.

Kepada Hadi Awang, cukup-cukuplah anda diperbodohkan & terus dipergunakan oleh PKR & DAP. Ingatlah bahawa anda selama ini yang bekerja keras tetapi PKR & DAP hanya kaut keuntungan.

Di Pulau Pinang, PAS sendiri tiada kerusi, melainkan hanya satu. itu pon sebagai exco yang paling tidak penting.

PAS harus sedar diri disebalik polemik yang melanda mereka.

Bersatulah Melayu untuk kebaikkan Bangsa & Agamamu.

1 comment:

Anonymous said...

Weh.. Bodoo.. Bila masa PAS jadi EXCO Penang.. Nko nih mkn dedak UMNO banyak sgt.. Itu pasal bengap..

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya