PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.

PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 4 February 2013

DAP tolak Negara Islam & mahu Kristiankan Melayu.! PAS turut sokong.!Kat bawah ni adalah salah satu ucapan  Setiausaha DAP, Lim Guan Eng yang jelas menolak prinsip negara Islam.

                                     Sebelum ini Lim Guan Eng meminta kepada kerajaan Persekutuan agar membenarkan Bahasa Melayu didalam Kitab Bible.

PAS turut menyokong kenyataan ini dibawah Presidennya Hadi Awang.


                   DAP dan pemimpinnya, baru bercakap cara pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz, duduk bersila di mimbar Masjid, pandai memberi salam dan membaca sepotong dua ayat Quran, kita sudah membenarkan mereka bercerita seolah-olah mereka sudah masuk Islam dan memiliki hak yang sama sebagai umat Islam untuk bercerita tentang urusan kita.


Bukankah kita dilarang mempercayai orang kafir. Bukankah lebih baik jika diberitahu kepada mereka, kita kawan boleh tapi mahu percaya jangan sekali-kali.

Kalau mereka tanya mengapa, bacakan saja ayat ini ...


" Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi "orang dalam" (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya.
-Al imran ayat 118


Awaslah! Kamu ini adalah orang-orang (yang melanggar larangan), kamu sahajalah yang suka (dan percayakan mereka, sedang mereka tidak suka kepada kamu. kamu juga beriman kepada segala Kitab Allah (sedang mereka tidak beriman kepada Al-Quran). Dan apabila mereka bertemu dengan kamu mereka berkata: "Kami beriman", tetapi apabila mereka berkumpul sesama sendiri, mereka menggigit hujung jari kerana geram marah (kepada kamu), katakanlah (wahai Muhammad): "Matilah kamu dengan kemarahan kamu itu". Sesungguhnya Allah sentiasa mengetahui akan segala (isi hati) yang ada di dalam dada.
- Al Imran ayat 119


Kalau kamu beroleh kebaikan (kemakmuran dan kemenangan, maka yang demikian) menyakitkan hati mereka; dan jika kamu ditimpa bencana, mereka bergembira dengannya. Dan kalau kamu sabar dan bertaqwa, (maka) tipu daya mereka tidak akan membahayakan kamu sedikitpun. Sesungguhnya Allah meliputi pengetahuanNya akan apa yang mereka lakukan.
- Al Imran ayat 120

Tiga ayat yang berturut-turut dari satu surah, mudah jika andai  rminat untuk menghafalnya.

Apa nak ditakutkan, baca sahajalah, dari dibiarkan mereka sesuka hati bercerita tentang Agama Islam yang mereka tidak faham tentangnya malah telah menolak keseluruhannya dengan nyata. Mereka sesuka hati berdiri di pentas kita dan menghina saudara se Islam kita sedangkan di masa yang sama mereka berusaha menghapuskan hak kita sebagai umat Islam yang telah dianugerahkan Tuhan buat kita semua.


Lihatlah betapa kurang ajarnya seekor mamat DAP  ini.

Paling tak berguna Puak2 PAShit yang kat belakang tu turut sama ketawa. Pakai je  Kopiah,ketayap tapi berperangai ala Musibat.!


Ada akal fikir, ada ilmu ingat-ingatkan diri, jangan pula dalam keasyikan berpolitik, kita jadik pak kadok yang hilang kampung.

Orang luar negara hina Nabi kita marah, orang dalam hina Tuhan dan Nabi kita tutup mata, tak berdecit sepatah kata pun.Betul agaknya pepatah Melayu yang Melayu sendiri bikin.. kuman seberang laut nampak, gajah besar gedabak depan mata tak perasan. Kenapa sampai boleh jadi seteruk ini sedangkan kitalah orangnya yang berkata kami memperjuangkan Islam.

Emosi dan hasad Melayu yang beragama Islam telah meruntuhkan Kota Melaka sampaikan tidak bersultan hingga kini walau pun suatu masa dahulu begitu masyhur seantara dunia. Kini cuma sekadar tinggal menjadi kebanggaan dalam cerita.

                                   

Awaslah, jangan sampai kerosakan yang mungkin berlaku berpunca dari tindakan hari ini, kita pula seorang dari yang tersenarai di dalamnya sebagai penyebab akan kerosakan itu.

Akhir kata berkawan boleh, janji mereka jangan kita terpedaya apatah lagi sampai sanggup mengikat janji setia hingga mengatasi janji kita pada Tuhan


Bagaimana (boleh dikekalkan perjanjian kaum kafir musyrik itu) padahal kalau mereka dapat mengalahkan kamu, mereka tidak akan menghormati perhubungan kerabat terhadap kamu, dan tidak akan menghormati perjanjian setianya. Mereka menjadikan kamu bersenang hati hanya dengan mulut mereka, sedang hati mereka menolaknya; dan kebanyakan mereka adalah orang-orang yang fasik.
At Taubah ayat 08TOLAK PAKATAN RAKYAT.!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya