PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 21 February 2013

Dedah : DAP bakal tarik kerusi PAS & PKR.!!

Masih ingatkan mengapa berlaku pertelingkahan di antara  PKR & DAP di Johor??

Ianya bermula akibat agihan kerusi antara DAP & PKR.Tapi Chua (Pengerusi PKR) enggan bertolak ansur dengan DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau mengenai cara agihan kerusi ini.

Sebenarnya ini berlaku kerana DAP mahu menambah bilangan kerusi. sebab itulah Pengerusi DAP, Karpal Singh menyelar Pengerusi PKR dan memihak kepada DAP.

Ingatkah kita bahawa pada 15 Disember 2012, DAP menyatakan Hasrat mahu menambah 13 Kerusi iaitu 3 di Parlimen & 10 DUN (Dewan Undangan Negeri). Kerusi-kerusi yang ingin ditambah ini akan diambil dari PAS & PKR sebagai  rakan perkongsian dalam Pakatan Rakyat ini.

lihat petikan dari Sinar Harian:

http://www.sinarharian.com.my/politik/pru13-dap-mahu-tambah-13-kerusi-1.112808

 Dan jika kita teliti. DAP juga ingin mengambil kerusi PAS. apakah buktinya?? buktinya Muktamar PAS menggugurkan beberapa calon PAS yang kononya dikatakan tidak mengikut kehendak Majlis Syura..

Siapakah yang  mempengerusikan  Majlis Syura PAS??

Nik Aziz


Nik Aziz kita tahu ia sanggup bertolak ansur untuk DAP dengan apa cara sekalipun.

Apakah ini satu tuduhan melulu atau reason yang munasabah?15 wakil rakyat yang ada sekarang perlu digugurkan tanpa berkompromi. Mereka ini diklasifikasikan berhadapan degan masalah boleh menjejaskan peluang PAS untuk memenangi 2/3 kerusi di DUN Kelantan.


PAS memberi berbagai-bagai alasan  dalam proses pengguran calonnya sendiri namun tidak mendedahkan perkara yang benar disebalik semua polimik ini..

Mari sini aku dedahkan punca utama mengapa PAS menggugurkan  ahlinya..

Ini semua sebab mahu memberikan laluan kepada DAP menambah bilangan kerusi.

PAS begitu prihatin yang sentiasa tunduk dengan perintah DAP bukan saja dalam isu Nama Allah dibenarkan guna oleh bukan Islam, namun PAS juga bertolak ansur dalam agihan kerusi kepada DAP.!!


Punca pergolakan DAP & PKR diJohor disebabkan DAP.

PAS menggugurkan calonnya sendiri juga disebabkan DAP!


DAP menjadi semakin kuat didalam Pakatan Rakyat dengan bantuan Melayu PAS & PKR sendiri.!


No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya