PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 27 February 2013

Jambatan P.Pinang Retak akibat Kerajaan Negeri tak pantau
    
 Jambatan Pulau Pinang mengalami keretakan.
Keretakan berlaku di KM 6.7 menghala  keearah pulau....Bagaimana boleh retak? apakah DAP Pulau Pinang tidak pantau??

DAP yang memerintah Penang kini hanya tahu berpolitik & menghalau Melayu keluar dari Pulau, Mungkinkah akibat dari sumpah seranah penduduk disini yang bencikan pemerintah DAP di Pulau Pinang menyebabkan kejadian ini berlaku??

Akibat berlaku keretakan  ini juga menyebabkan jalan  sesak teruk. DAP Pulau Pinang hanya tahu merosakkan  apa yang telah dibina oleh Kerajaan BN dahulu. Mereka bermegah-megah dengan binaan rumah yang beratus ribu ringgit namun tiaa kebajikan untuk rakyat Pulau Pinang melainkan melanghalau penduduknya terutama di Perkampungan Melayu.

Adakah kejadian ini suatu kebetulan akibat tindakan marah penduduk di sini??

      

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya