PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 4 February 2013

Jangan Beri Undi kepada PAS - dari bekas penyokong PAS sendiri?                                                       

 Tajuk yang agak best  hari ini "Jangan Beri Undi kepada PAS" CN Al Afghani.

So... memandangkan  kepala otak gua dah agak pening siket, gua malas nak tulis panjang-panjang malam ni..

Seperti kata bekas Penyokong PAS ini juga, beliau dipulau oleh penyokong taksuub PAShit.

                                                            

Namun perkara itulah juga yang berlaku kepada Nasharuddin ketika ini.

Hassan Ali sudah lama kena maki Hamun & dikutuk.

Selepas memecat Hassan Ali. PAS juga dilihat menjadi seperti anjing gila yang suka merayap entah kemana & semacam tak dak haluan. ..

Nak marah kat DAP tak berani takut kena ketuk kepala.. Jadi terpaksalah pemimpin meraka marah kat orang-orang bawah..

Mungkin inilah caranya PAS melepaskan marah mereka. Inilah cara yang dikatakan DEMOKRASI.

memang baguskan cara demokrasi PAShit ini.?

Ianya amat teratur & sistematik bukan?

Jadi disebabkan PAS menjadi seperti Kuda Kayu. lebih baik jangan ber undi langsung kepada PAS. Desakan ini memang baik kita lihat dan bagus untuk menjahamkan PAS sama sekali.

Jadi tunggu apa lagi.... ayuhhh sama2 Jahanamkan PAS kali ini..


3 comments:

Darah Satria said...

PAS dah buat kesilapan besar bersokongkol dengan DAP dalam hal sebegini. Kecuali cai tegar PAS, tak ada orang Islam walau sejahil mana pun sanggup berkongsi nama Allah dengan tuhan berhala.
Ahli PAS yang di beru hadayah…mula keluar dari PAS, malah PAS akan mengalami nasib malang seperti cerita ” Pak Pandir “….apa yang UMNO alami pasca PRU 12 akibat kelemahan pemerintahan Pak Lah Mat Tidoq, akan di alami oleh PAS pada PRU 13, PAS akan kehilangan Kedah, malah di Kelantan pun PAS belum tentu selamat.
PAS akan di aibkan dan hukum sejajar dengan janji Allah swt kepada mereka yang mempermainkan agamanya.

Darah Satria said...

Inilah hakikat cara DAP-PKR-PAS bersekutu dalam PR …..mereka BERKONSPIRASI bukan BERKERJASAMA. Berbesa dengan BN.
Dalam PR, setiap pihak mempunyai agenda sendiri kenapa mereka berada dalam PR, ia itu untuk mengkeldaikan pihak yang lain demi mencapai matlamatnya. Dan itulah yg kita dapat lihat secara jelas sekarang, DAP cuba tunggang PAS&PKR, PAS pula cuba bodek DAP&PKR manakala PKR pula cuba nak liwat DAP&PAS.
Nik Aziz, Hadi, Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang pula ada agenda peribadi pula dalam PR ni. Masing masing sebenarnya cuba untuk mempergunakan parti-parti yg mereka ketuai demi mencapai hasrat peribadi mereka menjadi PM, seterusnya mencipta dinasti-kuasa mereka sendiri.

Darah Satria said...

Pas kena sedar bahawa dia cuma Kingmaker. Di sisi PR, takde makna pun except ‘bawak orang pergi berdemo’ dan ‘ambil undi Melayu’. Tengok exco hal ehwal Isle di Selangor dan Penang, ada diorg nak bagi orang PAS?
Syura ke, bubur asura ke, Sang Asura ke, suara PAS dalam PR tak dipedulikan oleh Kapal Singki dan DSAI.

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya