PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 12 February 2013

Melayu bakal jadi minority jika PR memerintah dibawah kuasa DAP.!


 
Andainya DAP menang pilihanraya, sudah tentu kementerian yang strategik akan dikuasai oleh mereka. kementerian dalam negeri menjadi idaman istimewa mereka. mereka akan menggunakan kuasa sebagai menteri dalam negeri untuk memberikan kerakyatan kepada pendatang asing, khususnya cina, demi untuk meminoritikan orang melayu. dengan cara itulah, kelentong sebahagian penyokong pr bahawa jika kerajaan yang dibentuk pr tidak berkesan boleh tukar semula kepada bn adalah palsu semata-mata. apabila mereka menggenggam kuasa, dengan peningkatan warganegara bukan melayu, yang kemudiannya menjadi pengundi.

 Melayu akan menjadi minoriti yang tidak mampu memberi kesan kepada arah tuju politik negara. malangnya masih ramai orang melayu yang termakan propaganda bahawa pilihanraya di malaysia boleh disamakan dengan pilihanraya di negara lain terutama amerika, britain, jepun atau india yang juga mengamalkan demokrasi. mereka boleh tukar-tukar tetapi kita kita serupa mereka. sekali dap berkuasa, melayu akan menjadi pelarian di tanahair sendiri.

Mereka menuduh bn memberikan status warganegara kepada pendatang filipina di sabah kerana mereka bercadang untuk melaksanakan perkara yang sama di seluruh malaysia sekiranya mereka berpeluang menjamah kuasa memerintah. mangsa penipuan pr tidak akan percaya pendedahan sebegini kerana mereka telah termakan racun yang dicucuk oleh anwar ibrahim ke bontot mereka. mangsa penipuan pr sudah tidak mampu menggunakan akal rasional mereka selain mengiyakan setiap patah kata-kata yang keluar dari kalangan pimpinan penipu rakyat.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya