PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Saturday, 16 February 2013

PAS bergolak.! petanda DOA PAS sudah diterbalikkan!
Presiden PAS gadaikan Kalimah Allah.

Banyak pihak  mendesak Hadi Awang nyatakan pendiriannya.. Ini juga termasuklah ahli PAS sendiri yang tidak menyetujui Kalimah Allah boleh digunakan untuk Agama lain..

Akibat takutkan DAP & Anwar, Hadi Awang bersama Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu membuat  keputusan bahawa penggunaan kalimah Allah boleh diguna pakai oleh orang bukan Islam.

Sebelum ini Nik Aziz juga menyetujui cadangan ini. mungkin disebabkan sudah termakan budi DAP & kerap mengunjugi Lee Kuan Yew (PAP), Mereka (PAS) terus mempermainkan Kalimah Allah ini sdeperti bola yang boleh ditendang kesana kemari.

tetapi last2 minit Nik Aziz buat2 tukar kenyataan sebabkan melihat  kemarahan penyokong PAS..

Nik Aziz nie antara Ulamak Politik yang bijak memainkan peranannya dalam PAS.

Sebab itulah  dia boleh guna ayat Quran ikut suka dia.

Siap mengatakan Ayat Quran tue juga sebagai ayat Politik!

Ape punye mangkok Ayun PAS sekarang nie aku pon tak tau.,.

Disebabkan melihat Ustaz Nasha yang kerap  bersama pemimpin UMNO, Majlis Syura PAS yang dipengerusikan juga oleh Nik Aziz sendiri, akhirnya membuat keputusan memecat Nasharuddin..

                                     
                                

INLAH YAG TERJADI KEPADA PAS SEKARANG. MEREKA SEMAKIN NAK LINGKUP TAK LAMA LAGI..

MARI KITA DOAKAN PAS TERUS LINGKUP DALAM PRU 13 INI.

Kita Mintak kat PAS supaya buat lagi sembahyang Hajat  then lepas tue Doa lagi Hancur BN, BN KO yang pernah dibuat oleh  Nik Razi sebelum ini..


                                              

Selepas Sembahyang Hajat PAS, PAS nampaknya semakin nak lingkup. Inilah petanda DOA PAS ini sudah diterbalikkan. Tak percaya.. bukak mata & tengok sendiri apa yang sudah jadi kat PAShit sekarang ini..


~PAS IS DEAD~

2 comments:

KAMUNTING CENTRAL said...

Salam bro... Hebat blog bro.. Mohon dapat dipautkan blog teman http://kamuntingcentral.blogspot.com ke blog bro.. Terima Kasehhh Bro...

Darah Satria said...

orait.. same..

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya