PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 25 February 2013

PAS dengki dengan bantuan yang diberikan kerajaan
"Orang Yang Menawarkan (Wang) Kepada Orang, (Sama Seperti) Kalau Kita Panggil Ayam Nak Suruh Ayam Datang Dekat, Kita Tabur Hampas Kelapa, Tabur Padi. Kalau Nak Panggil Lembu Kita Bubuh (Bagi) Jerami. Tapi Kalau Nak Beri Islam, Kita Nak Panggil Ayam Cakap Nak Ceramah, Mana Ayam Datang, Nak Panggil Lembu, Mana Datang, Jadi Kalau Kita Beri Barang Kepada Orang, Beri RM10, RM50 (Orang Akan Datang Ambil). Ini Bukan Cara Islam, (Cara) Islam Ialah Beri Ilmu Kepada Manusia" - Ucapan Tok Guru Nik Aziz

Mungkin bagi dia cara Islam hanya duduk berceramah sambil meminta derma saja kot. Sedangkan  kos dana yang disumbangkan Kerajaan Pusat dalam membantu masalah air di Kelantan dengan berjumlah sebanyak RM 600 juta juga tidak mampu diselesaikan.

Cakap je lebih PAS ni.


Begitulah ucapan  seorang yang digelar Ulama' PAS ketika mengulas mengenai bantuan yang diberikan kerajaan.

Sedarkah kita sebelum ini Nik Aziz mengatakan  Bajet 2013 tidak membawa manusia takwa kepada Allah.


Nik Aziz nie seorang ulama' nyanyuk yang hanya tahu memperlekehkan  orang lain.Mungkin melihat gerombolan rakyat Kelantan yang berbaju Merah dengan slogan "TUKAR", Nik Aziz  terus menerus memperkecilkan orang lain.Walhal, PAS selama ini sentiasa meminta derma setiap kali ceramah mereka diadakan..

Sudah-sudahlah Nik Aziz.. Orang semakin meluat dengan anda saban hari.

Mungkin bagi dia, BAJET 2013 ini yang sekurang-kurangnya membantu meringankan beban tidak membawa takwa kepada Akhirat. Mungkin cara membawa takwa kepada Ahirat hanya dengan berceramah siang malam sambil mintak DERMA.

PRU 13, TUKAR!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya