PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 20 February 2013

Ustaz Kazim juga akan turut hentam PAS macam Hassan Ali & Nasharuddin.

Sedarkah kepada kita semua.. Ustaz Kazim Elias antara individu yang  turut menolak perjuangan PAS ketika ini. Tetapi berapa ramaikah yang tahu Kazim Elias ini pernah berceramah  dari pentas  PAS??

Apakah puncanya??

Berbeza pandangan dengan Ustazah Nurul Izzah yang berhujah untuk menyelamatkan Ayahnya, Anwar Ibrahim.

PAS juga turut dihentam.. mengapa?? semuanya kerana PAS for All yang tak betui laa..Nantikan sambungannya aku dedahkan tetang penceramah Ustaz PAS yang agak hebat yang turut menolak PAS ketika ini.tunggu.....
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya