PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 8 March 2013

Anwar & DAP mahu menipu penduduk Pulau Pinang
Lihatlah gambar yang gua amik kat atas tue.Begitulah caranya Anwar (Ketua Penipu) cuba mahu menipu rakyat P.Pinang pula.

Anwar & Lim Guan Eng memang kaki penipu. Mereka yang bertanding di Pulau Pinang berjanji macam-macam. tapi paling tak masuk dek akal berjanji akan turunkan Harga Minyak.

Sudah berapa kali Anwar berjanji mahu menurunkan minyak?? kenapa disini di Pulau Pinang yang diperintah kerajaan Pakatan Rakyat harga minyak masih tetap sama??

Hari tue semasa tahun 2007, DAP membantah pembinaan Tol Sg. Nyiur..


Tapi selepas DAP memerintah P.Pinang. makin bertambah pulak tol.

Kepada si ketua Penipu Anwar Ibrahim.

Jika lu mau turunkan minyak. turunkan dulu harga tol Jambatan Pulau Pinang  ini. Barulah releven. Sejam sahaja Kerajaan Negeri untung beribu-ribu ringgit.

Bayangkanlah tol ini yang beroperasi 24 jam non stop. .

PR-Penipu Rakyat!


No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya