PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 28 March 2013

Bukti persamaan PAS dan Syiah.Orang-orang Syiah akan menyamar sebagai Ahli Sunnah secara taqiyyah untuk memerangkap Ahli Sunnah yang kurang faham akan agama mereka. Tujuannya supaya dapat dirosakkan fahaman, akidah dan amal ibadahnya.


  


Imam Malik rahimahullah juga pernah menjelaskan tentang Syiah: 

"Mereka (Syiah) jangan diajak berbual dan jangan pula diberi perhatian, mereka adalah golongan pembohong".


            Tetapi PAS dilihat mengajak Ulama' Syiah  dan mengangkat Syiah sebagai pejuang.


  
Nik Aziz kelihatan bersama Ulama' Syiah.


Husam Musa bersama Ulama' Syiah


Mat Sabu bersama ahli SyiahHadi Awang bersama Ulama' SyiahAhli PAS bersama Ulama' Syiah.Penyokong PAS dilihat amat menyanjugi Ulama' Syiah.!Mereka mula meracuni pemikiran pelajar-pelajar di Institut Pengajian Tinggi di Negara ini.
           

            Syiah menghalalkan darah dan harta Ahli Sunnah. Berkata Muhammad bin Ali Babawaihi al-Qummi, dia meriwayatkan dari Daud bin Farqad:

"Aku bertanya kepada Abu Abdullah 'alaihis salam: Bagaimana pendapat engkau membunuh an-Nasibi (Ahli Sunnah wal-Jamaah)? Dia menjawab: Halal darahnya akan tetapi lebih selamat bila engkau sanggup menimpakan dengan tembok atau menenggelamkan (mati lemas) ke dalam air supaya tidak ada buktinya. Aku bertanya lagi: Bagaimana dengan hartanya? Dia menjawab: Rampas sahaja semampu mungkin"


Rujuk Amanat Hadi Awang,

"Jika kita mati  melawan puak-puak ini, mati kita dikira mati Syahid"

         

  Akibat daripada fatwa lawan UMNO dan BN mati syahid itu bertambah yakinlah pengikut PAS bahawa orang-orang UMNO adalah kafir.  Maka tentulah orang kafir tidak sah menjadi imam sembahyang, imam nikah dan sebagainya.  Yang demikian sebab itulah beriaku gejala pemulauan dalam masyarakat muslim hingga terjadilah SEMBAHYANG DUA IMAM TARAWIH sebulan Ramadan dan sembahyang Jumaat pula bergilir selepas selesai imam kerajaan maka jamaah pembangkang pula melakukan segala yang berkaitan dengan Jumaat seperti yang dahulu tadi. 

Nik Aziz pernah mengeluarkan Fatwa:

“Jika melawan UMNO tiba-tiba meninggal dunia, maka kita dikira mati syahid.” – Kuliah Nik Aziz Nik Mat di Masjid Kg Pulau Melaka.


                  


               

              Gambar bukti PAS sokong SYIAHFatwa Khomeini : “Mengikut pendapat yang kuat dan masyhur harus
menyetubuhi isteri pada dubur walaupun hal itu tidak disukai.” (Tahrir al-Wasilah
masalah ke 11 hal. 241)PAS pernah mengeluarkan fatwa yang sama:

   

Cuba fahamkan secara terperinci tulisan yang berwarna merah itu..

Perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan 2011, Datuk Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim-Bandar Baharu) berkata jika mengikut Seksyen 14, Enakmen Jenayah Syariah, Qisas dan Takzir yang digazetkan pada 2004, adalah tidak menjadi kesalahan bagi seorang suami berbuat demikian.


Ada berbelas-belas kesilapan yang bercanggah dengan Islam tapi yang saya nak tunjuknya, ini bukan datang dari syariat Islam. Contoh, berkaitan dengan liwat. Disebut dalam ini (enakmen) liwat ialah (dalam)Seksyen 14. Ini enakmen yang telah digazetkan.

“Tafsiran liwat (di dalam enakmen) ialah satu kesalahan yang merupakan persetubuhan di antara seorang lelaki dengan seorang lelaki…kita faham lah itu… atau di antara lelaki dengan seorang perempuan yang dilakukan di luar tabii iaitu melalui dubur.

“Yang saya terperanjat dia (hukum hudud) kata ‘selain daripada isterinya’. Makna kata kalau seorang suami bersetubuh melalui dubur isteri itu (bermakna) tidak liwat dalam hudud PAS ini,Penyokong PAS mengangkat gambar Khomeini, Syiah IranFatwa sesat Ulama Syiah.Syiah juga membina Kaabah Sendiri


Tulisan di atas Kaabah Syiah
‘Ali Jaan’ yang bermaksud
‘Ali Adalah Kesayanganku’
Sama seperti tulisan yang terdapat di Malaysia dibawah pengaruh PAS.Isu Syiah mula meletus apabila seramai 128 pengikut Syiah ditahan di sebuah rumah kedai di Taman Seri Gombak, Batu Caves

Ulama' Syiah mudah mengkafirkan orang lain. Buktinya:


Berkata Kamil Sulaiman (ulama Syiah): 

"Sesiapa yang meyakini para Imam Dua Belas maka dia adalah orang yang beriman dan sesiapa yang mengingkarinya dia adalah kafir".

Kenyataan kafir mengkafir ini mudah didengari dari PAS, PAS pernah mengeluarkan Fatwa kafir terhadap orang lain.Fatwa PAS yang dimaksudkan itu adalah pada bulan Ogos 1963 Dewan Ulamak PAS Kelantan telah membuat keputusan "Orang Islam yang berkongsi dengan orang kafir memerintah negara menjadi kafir atau haram". (Lihat kertas putih kerajaan Malaysia 8 November 1984).“Terdapat unsur kafir dalam UMNO kerana parti itu menolak Islam dalam pentadbiran negara, UMNO juga ada ciri kafir” – Ceramah Nik Aziz Nik Mat di Padang Tembak, Pengkalan Chepa, 3 Julai 1999.


Majlis fatwa telah mengeluarkan fatwa Syiah adalah HARAM

                    Hadi Awang pernah berucap, PAS menerima semua fahaman & Mazhab


Akibat menerima semua fahaman & mazhab, PAS kini tidak ubah seperti Syiah yang memecahbelakan umat Islam di Negara ini.


Gambar Ulama sesat  Syiah yang digantung di ekspo Kota Bharu, Kelantan

 

Pemimpin PAS sanggup memeterai perjanjian dengan pihak Kerajaan Syiah Iran untuk memajukan negeri Kelantan. sila rujuk : 

Kenyataan Gabenor Wilayah Qom mengatakan :  Kelantan menarik pehatian iran. ‘ Kelantan would have a home in Iran”. Kerajaan Iran bersedia membantu Kelantan di dalam pelbagai bidang , pelbagai teknologi tinggi dari Iran akan dibawa masuk ke Kelantan. Ekspo Perdagangan Antarabangsa Iran. Wilayah Qom terkenal dengan kewujudan banyak institusi pengajian tinggi dan pusat industri teknologi tinggi di Iran. Kelantan dan Iran mempunyai pelbagai satu persamaan . Gabenor Wilayah Qom menyatakan bahawa Kerajaan Negeri Kelantan ibarat adik kepada Kerajaan Iran.Husam menyembunyikan fakta sebenar iaitu institusi pengajian di Qom menjadi pusat penyebaran ajaran Syiah!!! Malah, para pemimpin Syiah di Malaysia turut menuntut ilmu di sana. Dan sudah pasti peluang ini secara langsung akan digunakan oleh pihak Syiah Iran untuk menyebarkan fahaman-fahaman mereka kepada masyarakat tempatan.


 Hubungan akrab ini melebihi sekadar hubungan diplomatik!! puak Syiah akan menggunakan peluang intim tersebut untuk bertapak lebih kukuh di Kelantan dan gerakan penyebaran dakyah serta fitnah mereka ke atas umat Islam akan berselindung di sebalik urusan ekonomi dan sebagainya. Namun, apa yang mencengangkan kita ialah kesanggupan pemimpin-pemimpin PAS membuka pintu kepada pihak Syiah di Iran.

Artikel berkaitan pakatan Syiah-Kristian untuk memusnahkan umat Islam (baca : http://suarajagat.wordpress.com/2012/06/21/pakatan-syiah-dan-kristian/).

                                     


Ketika ini, Kerajaan Syiah di Iran dipimpin oleh Mahmoud Ahmadinejad berganding bahu bersama Kerajaan Syiah pimpinan Basyar al-Assad di Syria, parti Hizbullah pimpinan Hassan Nasrallah dan golongan Kristian untuk menghancurkan umat Islam di Iraq, Syria, Lubnan dan Bahrain. Selain negara-negara di Timur Tengah… Malaysia dan Indonesia juga menjadi target utama gerakan Syiah.
Lihatlah bagaimana Syiah membantu Amerika Syarikat menghancurkan bumi Afghanistan dan Iraq. Kini mereka berkuasa di Iraq dan sedang berusaha menghapuskan masyarakat Sunni di sana. Lihat bagaimana mereka membunuh Sunni di Syria dan pelbagai pengeboman di Lubnan.
Bagaimana pula sikap Syiah dengan Amerika dan Yahudi? Mereka sekadar berperang mulut. Malah sepanjang sejarah, Syiah tidak pernah berperang dengan Kristian dan Yahudi, sebaliknya mereka telah bersekongkol untuk menjatuhkan Kerajaan Khilafah Islam terdahulu. Ketahuilah, perang mulut Iran dan Amerika-Yahudi hanyalah sandiwara atau drama untuk mengaburi kemesraan sesama mereka.PAS amat menyanjungi resolusi Khomeni ini. Kenapa ye?
Syiah banyak merubah ayat-ayat al-Quran dan tafsirannya. Contohnya ayat: 

مَاسَلَكَكُمْ فِى سَقَرٍ 

"Mengapa kamu masuk neraka?

(Menurut penafsiran ulama Syiah): 

قَالُوْا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّيْن 

"Orang-orang kafir menjawab, Kami tidak solat". 

Ulama Syiah merubah tafsirannya yang sebenarnya kepada maksud dan tafsiran:

"Kami (masuk neraka kerana) tidak mengikut Imam (Syiah)".


PAS juga telah merubah beberapa pentafsiran Al-Quran.

Buktinya:


Sumber : Harakah mukasurat F15
Edisi 20-22 April 2012Dakwaan undi Pas masuk syurga yang disiarkan Harakah - lidah rasmi PAS adalah bukti nyata penyelewengan akidah parti Pas.


  

Ia bermakna selain Pas jika diundi akan membawa ke neraka. Kenyataan yang sama seperti Syiah.!


Setelah memberikan butir-butir terperinci diatas,  maka jelaslah kepada kita semua PAS adalah Syiah.!
Sesungguhnya Syiah sentiasa mencari jalan dan peluang untuk menghancurkan umat Islam di Malaysia.


Negara diambang bahaya, bukan sahaja dibawah Pengaruh Syiah PAS tapi juga dibawah campurtangan George Soros melalui  PKR & Pengaruh Komunis DAP

11 comments:

amirhailmi said...

Satu kajian yg bagus. Saya ade jgk terfikir nk tulis pasal persamaan ni, rupa2nya dh ade org buat. Good job!

Darah Satria said...

kalo nak tunggu blogger2 UMB & sewaktu dgnnya nak menulis benda nie. mungkin akan masa bertahun.. cerita bab artis laju je.. yg penting ranking.. itu lah masalah yg ada dlm blog UMNO

Anonymous said...

Biar betul...janji masuk syurga tu mmg dah lama dengar...tp mereka mengagungkan khomenei tu mmg patut dibongkarkan sbb boleh memesongkan ajaran islam di malaysia...gud job my fren

Anonymous said...

Seperkara lagi Syiah menganggap Imam-imam mereka maksum yakni tidak berdosa, dan darjat imam-imam mereka adalah lebih tinggi dari para nabi dan rasul melainkan Nabi Muhammad SAW. Mereka juga memegang kepercayaan Quran yang asli berada bersama Imam Mahadi yang akan turun tidak lama lagi!Na uzubillahi minzalik.
Syabas atas pendedahan ini.Allah Hu Akbar!

Anonymous said...

pas syiah ehehhehee

Anonymous said...

panjang lebar. baguslah ada penerangan..

Anonymous said...

Sangat baik. Muga perkara2 mungkar lain diberi pendedahan dgn fakta begini. Syabas admin

tatkala said...

syiah perosak ajaran islam sbnr....

Anonymous said...

Syiah bukan lah agama Islam sebab akhlak nabi Muhammad saw tidak pandai membohong, riak, menabur fitnah dan mengkafirkan orang islam berbeza dengan ulama politik pas syiah.

Anonymous said...

RAMAI BETUL SAYA LIHAT ORANG ISLAM YANG CETEK AGAMA DI KELANTAN YANG SELALU MAU BERLAGAK ALIM DAN AHLI DALAM AGAMA (PADAHALNYA MACAM TIN KOSONG JER...).. MEREKA MUDAH TERTIPU DAN LANGSUNG TAK TAHU AKAR UMBI AGAMA YANG SEBENAR.. SELALUNYA MENYOKONG BAPAK PEMBELIT NIK AJIS NIH...MUKANYA TAK NAMPAK LANGSUNG CAHAYA ILAHI...CUBA TENUNG MUKA DIA BETUL-BETUL..ADA KER NAMPAK MACAM ORANG WARAK SEPERTI TOK KENALI?
JAUH SEKALI MACAM LANGIT DENGAN BUMI...HARAP ALLAH SWT MELINDUNGI KITA DARI PARA PENIPU YANG BERTOPENGKAN AGAMA...NAMUN RELA MENIKAM ANAK BANGSA DARI BELAKANG..!!!

Anonymous said...

setelah kemenangan sementara iran syiah ke atas syria dengan bantuan komunis russia maka sekali lagi Iran cuba menonjolkan diri sebagai wira dengan menghantar tentera dan menyalahkan negara2 arab khususnya ummat Islam atas sokongan & bantuan kepada muslim di syria. Dalam isu yaman pula Iran cuba tidak menampakkan diri dibelakang houthi dan menariknya ketika inilah pimpinan PAS masih mahu bertaqrib dengan ulama syiah.

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya