Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Friday, 22 March 2013

LGE & DAP terus di serang..


 Selepas sembahyang Jumaat, 2  kumpulan Melayu & Cina bertembung satu sama lain di KOMTAR mendesak agar  DAP  menarik semula Kalimah Allah & beberapa tuntutan.

 DAP terus diserang oleh penduduk P.Pinang.Serang jangan tak serang.

                                  IMG_0196

                                  
                                  

                                   IMG_0183


Satu kumpulan lagi yang disertai lebih 150 orang berbangsa Cina dan India iaitu NGO 1Malaysia Brothers pula menyuarakan protes kerana Lim Guan Eng tidak menunaikan janji manifesto.Mereka turut mendesak Lim Guan Eng dan regim DAP Pulau Pinang memberi penjelasan mengenai projek terowong dasar laut bernilai 6.3billion.
Mereka juga mendesak agar DAP menghentikan kegiatan cybertrooper DAP yang membuat ugutan keganasan,gengsterism dan ugutan ganguan seksual.Mereka juga menuntut agar regim DAP memberi penjelasan dimana lokasi dan unit rumah murah yang didakwa kerajaan negeri DAP pernah bina.
Mereka menuntut pendirian Lim Guan Eng mengenai Lynas sedangkan Anwar Ibrahim berjanji operasi kilang Lynas di Gebeng Kuantan boleh diteruskan.
Mereka juga mempersoalkan kenapa rakyat Malaysia dan rakyat Pulau Pinang perlu mendapat kebenaran Lim Guan Eng untuk mengunakan nama “Penang” !
IMG_0181
IMG_0178sumber: Pisau.net

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya