PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday, 27 March 2013

Zuhud cara PAS, dapat sebuah trailer canggih tue.
 PAS yang sebelum ini mendakwa  merupakan sebuah Parti yang  agak zuhud. mana tidaknya. ketua mereka sendiri  makan nasik lemak di kedai  biasa & paling best, makanan itu dibuat modal oleh mereka untuk mendapatkann sokongan mereka.

PAS boleh membeli sebuah tariler, namun sampai sekarang gua masih heran,  kenapa Derma PAS masih tak penuh-penuh??Berapakah harga sebuah tariler PAS ini yang dikatakan canggih??

Modal PAS untuk berkempen menggunakan Trailer, Inilah Negara Berkebajikan yang diamalkan oleh mereka.

Ladang rakyat apa cerita beb??

APa cerita pulak Lebuhraya Rakyat?? Duit derma depa sapu, tapi untuk tujuan lain..

Pembangunan  di negeri tadbir PAS sendiri dilihat lemah, bantuan  banyak mengharapakan kearah  pertolongan Kerajaan Pusat jer..

PAS wujud lebih 50 tahun, tapi xde Kebajikan ape pon gua tengok..


~PAS is DEAD~

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya