PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Sunday, 21 April 2013

Fitnah PKR kembali untuk jatuhkan Nong Chik ??

Keadilan Daily kini mengorak langkah  menjatuhkan musuh mereka dalam pencalonan di Lembah Pantai kali ini, tetapi cara PKR ini kurang disenangi kerana  membawa beberapa isu fitnah yang dikaitkan dengan Anak Nong Chik. Sama seperti isu NFC yang dikaitkan dengan Shahrizat, kini  isu serangan peribadi & fitnah semakin menjadi satu trend kepada PKR. Kenapa mereka melakukan serangan peribadi? Apakah kerana Nurul Izzah mahu tetap berkuasa di Lembah Pantai seperti sebelum ini? Inikah caranya PR mahu mendapatkan kuasa??

kenapa apabila berhadapan dengan penyokong mereka, mereka mengeaskan menolak fitnah2 yang dibawa oleh  parti lawan?? namun berbeza dengan keadaan disebalik tadbir.


Dalam PRU 13  kali ini, menyaksikan pertembungan 3 penjuru di kawasan lembah Pantai.


 statistik pengundi pada PRU 12 tahun 2008 di Lembah Pantai.

 

 Sedarkah Nurul Izzah bahawa ahli PKR dibawahnya sudah mula meluat dengan perangainya yang  dilihat tidak turun padang ??Mesej yang disampaikan dari penduduk Lembah Pantai.


Ingatkah anda kenyataan Nurul Izzah baru-baru ini??

Jawapan Nurul Izzah ini akhirnya menimbulkan kontroversi   kerana mengatakan Melayu bebas memilih Agama.Akibat merasakan dirinya ditolak dan turut dikecam beberapa pihak, akhirnya serangan peribadi  perlu  dilakukan untuk menjatuhkan pihak lawan dalam PRU 13 kali ini.

Adakah ini caranya reformasi yang di perjuangkan Pakatan Rakyat?

Lihatlah berapa banyak fitnah dicipta untuk menjatuhkan Najib Tun Razak dalam isu Altantuya.

walaupon Najib Razak pernah bersumpah mengatakan tidak mengenali Altantuya di Masjid Guar Perahu, namun hakikatnya masyarakat ditipu dengan fitnah-fitnah jahat seperti ini. Pakatan Pembangkang menggunakan serangan fitnah dalam menjatuhkan lawan.

Inilah dia perangai Pakatan pembangkang. apakah anda perlu menyokong PR kali ini??

Anda diluar sana nilailah sendiri hakikat & perbezaan antara BN & PR.
1 comment:

Anonymous said...

berapa lama PKR mahu menipu rakyat jelata. PKR perlu bersedia untuk kalah..

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya