PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 16 April 2013

Pakatan pembangkang mahu menukar lagu negaraku.!
Kenyataan sebuah blog pro pembangkang yang mahu mencari individu yang  boleh mengubah lagu negaraku disamping menampilkan bendera baru Malaysia.

Apakah ertinya semua ini?

Inilah petanda Pembangkang mahu menukar sistem pentadbiran negara ini jika mereka memerintah dan mengapa bendera baru Malaysia ini menyerupai mirip bendera Singapura?

Aku akan ceritakan kepada korang hal yang sedang di caturkan oleh pembangkang sedikit masa lagi dan kaitannya tentang bendera baru ini. Semuanya mempunyai rancangan yang teliti yang sedang diaturkan oleh musuh kita diluar sana.No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya