PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.

PRU14, Najib cuba menakutkan org kampung supaya menyokong BN.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 25 April 2013

PAS berubah kerana DAP.


Dulu PAS jaja cerita hudud, sekarang PAS bawak Roket pulak.


Sebab itu Parti Keadilan Rakyat mahu bertanding, DAP mau bertanding, PAS nak tanding walaupun dahulunya ada persetujuan tetapi masing-masing fikir itu tidak terikat,

Ibrahim Libya menentang kerajaan kerana fatwa Hj Hadi.Ibrahim Libya beranggapan menentang kerajaan sebagai jihad kerana menetang kafir ajara fatwa Hj Hadi.

Hari ini Hj Hadi melanggar fatwanya bekerjasama dengan orng kafir.Malah mahu meletakan calon bukan Islam mewakili PAS di Serawak!


1.Setelah Ibrahim Libya di angkat sebagai mati syahid kerana perjuanganya untk menetang kekafiran dan menegakn negara islam,apakah statu syahid arwah bila PAS menukar kepada negara berkebajikan dan bekerjasama dng DAP kafir harbi serta boleh menerima bantuan syaitan menurut TGNA?

2.Kemanakah duit tabung memali yng tidak sampai ke pada mereka yng sepatut menerimanya.Siapakah yng telah metekedarah duit anak2 yatim ini,adakah umno telah terlibat mencuri duit tabung memali yng di wujudkan oleh PAS?

3.Kerajaan adalah petabir yng sah di pilih oleh rakyat melalui pilihanraya.Sebarang tindakn subversif oleh elemen yng menggugat ketenteraman awam perlu di pantau krn itu tanggong jawap mereka.Kematian Ibrahim Libya adalah sesuatu yng malang ttp kematian anggota polis utk menangkap Ibrahim Libya adalah lebih malang.Utk saudara jng lupa siramkan minyak wangi di perkuburanya bila singgah Memali.

4.Bila saudara ada kelapangan baca surah al hujarat ayat 8-11.Fahamkn isinya.Tanyakan pd pucuk pimpinan saudara adakah di kira mungkar seandainya menolak penyatuan dan persaudaraan islam seperti yng di lakukan oleh TGNA?

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya