PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 23 April 2013

Perebutan kerusi: PAS masih tunduk kepada PKR & DAP.


Sebelum ini, sebuah kenyataan yang datangnya dari majlis Syura menegaskan bahawa  menjelang PRU13 nanti akan menyaksikan ramai calon-calon PAS yang akan digugurkan.

Kemudiannya perkara ini cuba disembunyikan oleh pucuk pimpinan PAS dengan menggunakan spinning mereka yang sudah biasa dilakukan untuk menipu pengikut mereka yang taksub.

sudah gua katakan sebelum ini yang DAP bakal tarik kerusi PAS & PKR.

http://darah-satria.blogspot.com/2013/02/dedah-dap-bakal-tarik-kerusi-pas-pkr.html

Lihatlah apa yang sudah jadi dengan pembahagian kerusi DUN Sg.Acheh, Che Gu Bard akhirnya merampas kerusi PAS disini, sudahlah kebas kerusi PAS, lepas tue kutuk PAS pulak.. alahai..Inilah balasan yang diterima PAS, kerusi diberi kepada raan kesayangan, namun dihargai pun tidak.Malah dikutuk pulak.

Perebutan kerusi antara PAS, PKR & DAP menjadi semakin hangat sekarang ini, Paling aku kasihankan ialah PAS, mereka  dilihat begitu teruk dibuli oleh PKR & DAP.

sedar-sedarlah PAS.

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya