PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday, 9 April 2013

Sudut pandangan : Melepaskan Anwar dari dipenjara satu tindakan bijak atau tidak?


      
           

Pembebasan DSAI  adalah disebabkan beberapa faktor yang perlu dititik beratkan. Antaranya kes DSAI iaitu bebas Anwar 901 yang menggerakkan orang ramai berhimpun sama taktiknya  ketika time Bersih 2.0., dimana ramai yang diantara kita perlu faham akan keadaan situasinya.Contohnya jika berlaku kekacauan pada waktu itu, tak mustahil negara akan menimbulkan situasi darurat dan huru hara.Kita sedari hari ini banyak negara di timur tengah jatuh akibat pergolakan dalaman negara itu sendiri, berlaku kacau bilau, jika ianya berlaku kedalam negara dengan keadaan yang begitu teruk, negara akan diishtihar darurat, dan pihak berkuasa akan  memainkan peranan utama, jika  keadaan ini masih lagi  tdk dapat dikawal, PBB akan masuk campur. seperti yang kita lihat di Tumor Leste, Jatuhnya Presiden Suharto, kini Timor leste  diishtiharkan kerajan Kristian Pertama  di Nusantara.


                                               
                                               
                                                         
 Kita lihat semula ketika Bersih 2. yang kononnya polis zalim ketika lakonan suhardi yang berpura-pura  mati dengan keadaan tangan yang terikat telah menyemarak dan menyemai perasaan benci terhadap pihak polis.
                                                  
                                                      
Begitu juga dengan lakonan Mat sabu yang mengatakan Land Rover polis melanggarnya, insiden Anwar yang kononya ditumbuk pihak berkuasa, kemudiannya terlantar teruk dihospital.Media Pakatan terus menerus memainkan peranan untuk terus memburukkan kerajaan yang dikatakan zalim dan berlaku ketidak adilan. 
                                                  
                                                

UMNO kini banyak belajar dari sejarah yang lalu dan juga banyak menyelidiki tentang kejatuhan negara-negara ditimur tengah.


                                                                     
                                                            
 Di Iraq contohnya, kerajaan Saddam Hussin dijatuhkan dengan berlaku pemberontakan,walaupon kini peralihan kuasa sudah pun terjadi, kini rakyat Iraq hidup dalam keadaan yang lebih sengsara. Begitu juga kita lihat pemberontakan di Libya,Kerajaan pimpinan Ghaddafi juga kini jatuh.Kini sudah menjadi satu 'trend' menjatuhkan kerajaan dengan berlakunya pemberontakan cukup mudah.Banyak faktor yang kita boleh lihat kesan pemberontakan itu.Kita lihat pula keadaan dalam negara, kini banyak berlaku demokrasi, tunjuk perasaan. Ini merupakan antara cabang2 utamanya dalam menjatuhkan kerajaan..Lihat pula ramai antara kita yang tak tahu motif utama perhimpunan itu.Ramai yang boleh dicucuk hidung, lebih menyedihkan antaranya majoriti adalah bangsa melayu. Memang tidak dinafikan, melayu mudah diperalat.

Umum semua maklum bahawa DSAI mempunya teman rapat, antaranya Paul Wolfwitz merupakan seorang komander Perang Iraq ketika perang meletus pada tahun 2003..Lihat disini: http://www.anwaraidc.com/?p=6474

Anwar seorang  yang bijak merancang strategi. Sifatnya untuk menjadi PM semakin hari semakin menggila.Ini juga terbukti apabila Hassan Ali yang dipecat serta merta tanpa diberi alasan tunjuk sebab menghentam Anwar Ibrahim yang disifatkannya seorang yang sesat dalam perjuangannya.


Lihat ucapannya dibawah:

Kita juga sedia maklum bahawa Anwar memang begitu banyak isu moralnya yang masih belum didedahkan sepenuhnya. Hanya segelintir daripada itu sahaja yang umum ketahui tetapi tidak sepenuhnya.Mengimbas semula pilihan raya umum 1999,  ketika Anwar didapati bersalah dalam kes mahkamah ketika itu, beliau menggunakan insiden mata lebam dan BN kehilangan kira-kira 300,000 undi daripada kaum Melayu dan  dalam masa yang sama, badan kehakiman negara terkena tempiasnya.Hakikat yang sebenarnya Anwar sendiri yang memukul dan mencederakan dirinya seperti yang dikatakan oleh Tun Mahathir.Peristiwa mata lebam secara langsung memberi kekuatan kepada rakyat yang menolak BN  terus berjuang bersama Anwar.“Selepas peristiwa mata lebam Anwar, informasi di internet bercambah dengan cepat dan mendapat tempat, termasuk laman-laman web reformasi yang menjadi perintis kepada blog. Kemungkinan kali ini jika Anwar Ibrahim disumbatkan kedalam penjara, dia mungkin akan menggunakan taktiknya yang sama menggunakan mata lebam pada tahun 1999.


 Anwar tetap akan memainkan peranannya walaupun disumbat kedalam penjara sekalipun sebab itulah kita seringkali mendengar ucapannya "Saya tetap jadi PM walaupun dalam penjara sekalipun".Dari sudut yang berbeza jika diteliti, Pakatan Rakyat akan terus menerus menggunakan isu kononnya Kerajaan BN tidak adil untuk memenangi hati rakyat. Isu simpati sejak dari Anwar dalam penjara seringkali digunakan beliau dan tak mustahil beliau yang mengetuai Pakatan Rakyat akan menggunakan kaedah yang sama kali ini.Oleh kerana itu usaha Anwar untuk menipu rakyat lebih mudah sekiranya dia berada didalam penjara berbanding bebas diluar.

Dilihat sekiranya insiden ini berulang sekali lagi, tak , mustahil kerajaan akan mengalami desakan dan tekanan yang kuat dari penyokong Pakatan.Anwar Ibrahim sentiasa memancing isu untuk menimbulkan huru hara agar kerajaan tumbang tanpa melalui proses demokrasi.Anwar Ibrahim sentiasa mewujudkan situasi darurat. Umum semua maklum  hari ini dunia barat melihat startegi menumbangkang kerajaan adalah melalui tercetusnya huru hara disebuah negara tersebut.

Pada gua, Anwar tidak akan dipenjarakan sebelum PRU 13 ini, tetapi beliau mungkin dipenjarakan selepas PRU kali ini. Jika kes liwat keatasnya telah selesai., ia mungkin juga akan menghadapi tuduhan terhadap kes terbarunya yang menggemparkan negara iaitu videonya yang disebarkan oleh Datuk T.Begitu lah juga videonya yang akan didedahkan dalam tempoh sedikit masa sahaja lagi.

Tun Dr. Mahathir pernah mengatakan bahawa ada badan-badan NGO yang menerima dana dari pihak luar untuk menggulingkan kerajaan.seperti mana ucapan beliau  di bawah :

“Apabila lihat ada negara yang tidak bersetuju dan menentang, termasuk Malaysia, mereka hendak membuat perubahan rejim di negara ini. Mereka tubuh satu badan dan dibekalkan dengan wang untuk disogokkan kepada pihak tertentu untuk menjatuhkan kerajaan sedia ada.

NGO tajaan AS cuba mengkucar-kacirkan Kerajaan Malaysia dan mengembalikan kuasa kepada bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Penjajahan zaman moden oleh gerakan Yahudi dan peranan Institut Kajian Dasar (IKD) yang digerakkan pembangkang, iaitu salah  satu  gerakan Yahudi bertujuan menguasai dunia melalui proksinya, AS.
“Sebab itu ada usaha untuk tukar rejim yang tidak secocok, mereka menggunakan badan dan orang tertentu untuk menjayakan hasrat itu.
“Kalau IKD bergerak untuk meneliti dasar tidak mengapa, tetapi kalau nak kaji segala dasar macam Dasar Ekonomi Baru, nampak jelas tujuan mereka. Sebab itu kita harus berhati-hati dan tidak terpengaruh dengan pihak seperti ini,” katanya dipetik akhbar Berita Harian.

Gerakan Yahudi mempengaruhi seorang daripada pemimpin negara dan mendakwa Anwar berkawan rapat dengan Paul Wolfowitz, seorang daripada pemikir barat prozionisme neokonservatif di AS yang mahu menguasai dunia.
                                      
Katanya, menerusi kertas kerja ‘The Century of America’, gerakan itu cuba mempengaruhi golongan tertentu untuk membantu membentuk kerajaan yang tunduk kepada kuasa besar itu.
                                            
 Perubahan rejim bermakna mereka sanggup berperang untuk menjatuhkan kerajaan yang tidak bersetuju dengan mereka menerusi penubuhan kerajaan yang menyokong. Anwar selalu jumpa mereka dan beritahu kalau jadi Perdana Menteri, dia akan mansuhkan itu, mansuhkan ini… nak bagi kebebasan pada rakyat.
“Dia dapat sokongan tidak tahulah sama ada duit ke apa. Dia dan beberapa orang termasuk peguam mendapat bantuan dari satu badan yang ditubuh khusus oleh kerajaan AS untuk membantu mereka menjatuhkan kerajaan yang mereka tidak suka.
Apa pula peranan  NED?
             
NED hari ini adalah perkara sama yang pernah dilakukan oleh CIA, 25 tahun dahulu”, kata Allen Weinstein.Baca disini Manakala, Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang Malaysia adalah salah seorang panel pemikir NED yang dilantik sejak dari tahun 2007 .Harus diingaSejarah menunjukkan bahawa melalui revolusi, beberapa kerajaan tumbang, umpamnya Revolusi Iran pada 1979 yang menjatuhkan Shah Iran dan seterusnya menjadikan negara itu sebuah republik, dan revolusi di Nepal, yang menyebabkan negara itu kini hilang sistem pemerintahan beraja.

Ahli Lembaga Pengarah NED adalah bekas-bekas pentadbir kerajaan Amerika. Antaranya, Henry Kissingerdan Madeline Albright. Kedua-dua bekas Setiausaha Negara; Zbigniew Brzezinski, bekas Pengerusi Majlis Keselamatan Negara; Paul Wolfowitz, bekas Timbalan Setiausaha Pertahanan dan Pengerusi Bank Dunia. Kesemua mereka ini adalah berbangsa Yahudi.
Secara umumnya, NED mempunyai empat cabang iaitu pertama; IRI (International Republican Institute), kedua NDI (National Democratic Institute for International Affairs), ketiga, CIPE (Chamber of Commerce’s Center for Private Enterprise) dan keempat ACILS (American Center for International Labor Solidarity)
NED  menyatakan badan mereka terlibat dalam projek demokrasi khususnya dalam  “pembangunan pembangkang” dan “menggalakkan pluralisme”.
Projek demokrasi Amerika Syarikat

Jelas disini bahawa Anwar Ibrahim digunakan oleh pihak barat untuk menguasai negara ini..
Lihat pendedahan video ini : 


Apa pula kata sahabat Anwar yang pernah bersamanya?Dato' Othman Abdul, bekas Innercircel Anwar Ibrahim

                                       2 comments:

Anonymous said...

Hebat sungguh pencapaian Aldub ni. Rupanya dia ni spy Zionis. Patut pun muka macam setan.

Anonymous said...

lengkap analisa DS.....ini lah masanya karier politik anwar dikuburkan.beliau jelas mempunyai berbagai agenda peribadi..kita kena ingat pakatan menerima berjuta wang dari ngo luar dan pastinya ada balasan untuk ngo2 terbabit....wang 3 billion dengan note 1000 masih lagi jadi misteri pastinya anwar tidak sabar untuk kembalikannya menjadi sah di malaysia

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya