PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 2 May 2013

Bendera baru Malaysia adalah petanda Singapura bakal bergabung bersama Malaysia di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat..!
Gambar di atas ialah gambar bendera Baru Malaysia yang dikibarkan pada Hari Merdeka 31 Ogos 2012 yang diberi nama Sang Saka oleh peserta BERSIH dari Pakatan Rakyat.Cuba anda baca semula  tentang  ini:salah satunya ada menyebut tentang kepentingan  Singapura bergabung  bersama Malaysia. ucapan ini  diucapkan sendiri oleh Lee Kuan Yew.


Lihat semula sejarah:

1997 – Lee Kuan Yew dalam kenyataannya menyebut pentingnya Singapura bergabung semula dengan Malaysia.

2004 - Lee Kuan Yew didalam satu wawancara TV di Shanghai pernah berkata Singapura akan menyertai Malaysia semula tetapi dengan syarat UMNO harus dihapuska,setiap orang harus diberi kesaksamaan dan keadilan berdasarkan meritokrasi.

Bagaimana hendak hapuskan UMNO dan orang Melayu? Menangkan DAP dengan cara menangkan PR (Pakatan Republik).Jadi apabila berlakunya  era baru pemerintahan sesuatu kerajaan, secara  dasarnya gubahan bendera pada negara terbabit turut juga berlaku.

Lihatlah  juga apa yang terjadi pada  Bendera Libya selepas  Ghaddafi di gulingkan.


Begitu juga apa yang telah terjadi di Syiria.[Gambar 1]

Bendera Syria yang digunakan oleh rejim Basyar sekarang dan merupakan bendera negara Syria sebelum daripada berlakunya Revolusi Syria.

[Gambar 2]

Bendera Syria yang digunakan oleh rejim Basyar sekarang dan merupakan bendera negara Syria sebelum daripada berlakunya Revolusi Syria.

Setiap pertukaran pemerintah akan berselang seli dengan pertukaran  bendera

                 

Baca juga disini kemahuan  Pakatan Pembangkang  yang mahu mengubah lagu negaraku.
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya