PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday, 3 May 2013

Dari mana datangnya kekuatan DAP?
DAP kuat kerana PAS. Jadi untuk memastikan PAS memback-up kuat DAP. perlunya DAP berbaik dengan PAS.. sebab itulah tak hairan apa sahaja yang dibuat oleh DAP akan di sokong oleh PAS walaupun sehingga menjual Kalimah Allah utk Kristian.

kenapa PAS jadi begini? kerana tunggak didalam PAS adalah Nik Aziz.

Nik Aziz dipergunakan oleh Lee Kuan Yew untuk memecahbelahkan  perpaduan bangsa Melayu didalam negara ini.

http://darah-satria.blogspot.com/2012/10/lee-kuan-yew-telah-mempengaruhi-nik-aziz.html

Lee Kuan Yew juga mempunyai agenda tersendiri berbaik dengan Nik Aziz..

http://darah-satria.blogspot.com/2012/10/agenda-lee-kuan-yew-berbaik-dengan-nik.html

Inilah sebabnya DAP & PR mahu Nik Aziz terus bertanding kerana Nik Aziz adalah aset kepada PR untuk memecah belahkan  perpaduan orang yang bernama "Melayu" ..

 Sedarlah PAS, anda hanya menjadi kuda tunggangan kepada DAP untuk memerintah berdasarkan kepada acuan

  Malaysian Malaysia.!


No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya