PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.

PRU14, Tun M perlu bertanding utk menambahkn kerusi Pakatan Rakyat..Parlimen disyorkan- Putrajaya.
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Monday, 14 October 2013

Hisyammudin, Zahid Hamidi & Shafie kekal Naib Presiden ??

  Datuk Seri Najib mahu gandingan ketiga-tiga Naib Presiden Umno yang ada sekarang dikekalkan. Namun ianya disangkal oleh beberapa unit media UMNO (UMB) dlm menyatakan ianya tidak benar.. jika ianya tipu belaka, kenapa ura-ura kedengaran sedemikian rupa?

amboi... kuatnya UMB mengampu Najib yer?? berapa yg diterima UMB untuk menangkan calon2 pilihan Najib sendiri..


Kenapa begitu teruk sekali UMNO dibawah era Pentadbiran Najib ketika ini ?

Tahukan anda bagaimana caranya PM  mahu kekalkan Hisyammudin selaku menteri AMARAN ini didalam jawatan berkenaan?? dgn cara menggunakan beberapa unit media UMNO terutamanya  blogger no 1 UMNO
baca jgn tak baca : http://www.papagomo.com/2013/10/hishammuddin-hussein-pejuang-yang-bukan.html

kenapa blogger2 UMNO yg dipergunakan pihak-pihak tertentu dan  tampil membuat sokongan terhadap orang-orng tertentu?? kenapa  calon-calon naib Presiden UMNO yg lain seperti Ali Rustam, Mukhriz mahathir tidak pulak disentuh? Apakah mereka juga tidak ada jasa? kenapa beberapa blogger UMNO sendiri hanya mementingkan satu pihak sahaja dan  apakah agenda perjumpaan bersama Menteri AMARAN ini?Kenapa juga Utusan mengeluarkan kenyataan Ali Rustam Menarik diri? http://ww3.utusan.com.my/utusan/Politik/20130921/po_01/ dan akhirnya dinafikan oleh Ali Rustam sendiri?

http://my.news.yahoo.com/ali-rustam-nafi-spekulasi-tarik-diri-tanding-jawatan-093650454.html


Cuba tengok apa game yg sedang dilakukan kepada Ali Rustam  terhadap borang itu? apakah sedang berlaku sabotaj pihak-pihak tertentu dari dalam kepada beliau?

Apakah agenda disebalik tadbir yg dilakukan oleh PM Najib sendiri untuk memastikan  penyandang ini terus kekal ?

Zahid mungkin dikekalkan kerana ramai yg mahukan ketegasannya. Namun Najib begitu bimbang dgn sokongan orng Sabah jika  Shafie tidak menjawat jawatan ini kerana Sabah merupakan sumbangan besar kemenangan BN. Jadi ura-ura untuk mengekalkan Syafie itu ada dlm percaturan politik. Begitu juga dengan Menteri AMARAN.

Cuba lihat Menteri AMARAN ketika menjadi menteri KDN. begitu teruk implikasinya sama sekali. namun didalam beberapa keputusan tdk rasmi, Najib terus  mahu mengekalkan Hisyammudin didalam KDN tetapi ditentang oleh beberapa bukan blogger pengampu  UMNO  sendiri.

Akhirnya hisyammudin AMARAN ditukar dan  dinaikkan pangkat menjadi  Menteri Pertahanan menggantikan Zahid Hamidi & juga menteri pengangkutan.

Masakan Hisyammudin tidak diperlukan namun jelas meletakkan dia  didalam 2 jawatan Kabinet menimbulkan persoalan banyak pihak... SIAPAKAH PENENTU HALA TUJU KERAJAAN SEBENARNYA ??

Kenapa Zahid Hamidi mengeluarkan kenyataan serasi bersama Hisyamuddin??

http://semuthitam80.blogspot.com/2013/10/zahid-hamidi-kata-dia-serasi-dengan-h2o.html

Timbul juga  persoalan kenapa ketika Mukhriz mahu bertanding Naib Presiden, Zahid menyuruhnya agar meminta pendapat kepada Najib Razak??

http://www.sinarharian.com.my/karya/mukhriz-perlu-minta-nasihat-najib-dulu-1.202044

Sejak bila kah, apabila seseorang bertanding, terlebih dahulu mendapat masihat? Bukan kah maksud pemilihan parti itu, untuk mencungkil barisan Pemimpin parti, yang dikehendaki oleh ahli? 

Apa sebenar maksud TERSIRAT daripada KENYATAAN Zahid itu? Apa kah pada PANDANGAN Zahid, belum masanya bagi MUKHRIZ untuk bertanding Naib? Atau apa kah? JIKA Mukhriz masuk GELANGGANG, AKAN mengenepikan SALAH seorang PENYANDANG Naib yang INGIN mempertahankan JAWATAN?.

Perlu diingatkan ketika berlangsungnya PRU 13, jika Kedah jatuh ketangan BN, Mukhriz akan dijadikan menteri besar Kedah.?? akhirnya menjadi kenyataan.


Jadi game didalam UMNO ini sedang berlaku  Kita lihat kembali 2 calon antara Ali Rustam & Mukhriz Mahathir yg boleh menggugat jawatan Naib Presiden yg sedia ada sekarang ini.


Ali rustam disabotaj melalui borang yg silap.
Mukhriz perlu meminta kebenaran dari Najib


 Tun Razak yang dimarahi perwakilan kerana menyebut nama Ghafar Baba, Tengku Razaleigh Hamzah dan Dr Mahathir Mohamad ketika mereka bertanding jawatan Naib Presifen Umno pada tahun 1975.

Secara terang Razak menyebut ketiga-tiga nama itu dalam ucapan perasmian perhimpunan agung Umno tersebut. Perwakilan Umno bagaikan kerbau dicucuk hidung. Maka ketiga-tiga nama itu menang dan menyebabkan Datuk Harun Idris dan Tan Sri Ghazali Shafie kalah.

Pada tahun 2009, perwakilan dipanggil oleh pihak atasan supaya menangkan Zahid-Hishamuddin-Shafie. Maka kalahlah Tan Sri Syed Hamid Albar, Datuk Khaled Norden, Datuk Seri Dr Rais Yatim dan Isa Samad.

Jika perwakilan pada tahun 1975 marah dengan UMNO, mereka masih boleh memilih berdiam diri dari mengundi @ pon membuat undi protes, namun perlu tahu ketika pada tahun tersebut, yang ada hanyalah Parti PAS sebagai sebuah parti pembangkang yg boleh menyebabkan mereka keluar UMNO & masuk PAS.Jika dahulu Melayu berpecah kepada 2 kumpulan, namun ketika  ini, Melayu berpecah kepada 4 termasuk DAP  yg cuba menambahkan bilangan calon Melayunya.

Namun jika ianya berlaku pada hari ini dimana pembangkang yg mewakili PAS & PKR untuk melayu, apakah ianya tidak akan berlaku kepada ahli-ahli UMNO yg menolak calon2 tersebut? jgn salahkan ahli UMNO jika mereka keluar UMNO & masuk PR apabila pemimpin atasan UMNO dipimpin oleh seorang yg lembik.

Nampaknya, selepas PRU, tidak ada apa yg berubah didalam UMNO, Najib semakin teruk dengan mahu kekalkan individu tertentu mengikut corak & terus berharap pada slogan 1 Malaysianya.

BN diambang kejatuhan kerana pemimpin-pemimpin sebegini terus memerintah negara.


1 comment:

Anonymous said...

Inilah barisan kamu di pdg mahsyar kelak..boneka dajjal laknatullah....jahannamlah yg pasti milik kamu & kekallah kamu selamanya di dalamnya...

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya