Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan

Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan
Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Thursday, 26 September 2013

Pengaruh Yahudi kedalam Syiah & Israel.!


Apa yg anda perlu tahu mengenai ini?

Syiah mula berkembang luas di Iran, Syiah secara senyap  membunuh sebilangan Ahli Sunnah Wal Jamaah di seluruh dunia.

Zionis Israel membunuh kaum Muslimin secara terang-terangan. Agenda mereka adalah sama...Pengaruh Yahudi telah masuk kedalam Syiah di Iran, Namun begitu, pengaruh Yahudi juga telah masuk kedalam Amerika yg menjadi kuasa besar menyokong gerakan Israel.


Logo Israel yg diguna pakai sehingga hari ini adalah simbol Menorah, bukankah adanya simbol menorah ini kedalam bendera negara Iran?


Tahukah anda ketika Amerika menyerang Iraq,  salah satunya jalan masuk adalah melalui Iran?

Tentera Iran telah memerangi TALIBAN dan bekerjasama menjatuhkannya, jika tidak kerana bantuan tentera Iran dalam peperangan Taliban, Amerika telah tenggelam di bumi Afghanistan.

"sebenarnya AMERIKA mengetahui, jika tidak kerana tentera Iran, Amerika tdk mampu menjatuhkan Taliban.
(Khutbah Jumaat di Universiti tehran, 8 February 2002)


Arab Saudi kini telah dipengaruhi  Wahabi, baca disini: 


Sebab itulah kita lihat negara Arab Saudi tidak langsung bantu Palestin, Iraq, Afghanistan, Syiria, Libya dan negara-negara serantau yang lainnya ketika negara ini diserang oleh Amerika yg mempunyai militan ketenteraan yg begitu besar sedangkan negara Arab begitu kaya dgn sumber pendapatan minyak dunia.


KONGRES pertama Pertubuhan Zionis Sedunia berlangsung di Basle, Switzerland pada 1897. Usul Protocols of Zion yang mengandungi perancangan terperinci untuk menguasai Palestin dan seluruh dunia telah diterima tanpa bangkangan. Antara strateginya ialah menyebar fitnah, mencetuskan perbalahan dan permusuhan di kalangan negara-negara Eropah.Ini bendera semasa dibawah kepimpinan  Shah Mohammad Reza Pahlav 1964-1979.


Shah Mohammad Reza PahlaviNamun selepas revolusi ini terjadi dan berlaku perubahan kuasa yang diambil alih oleh Ayatollah Khomeini


Maka kita lihat perubahan pada bendera Iran mula terjadi dan mirip dengan persamaan pada logo yang dipakai oleh Israel

Ini lah yang akan berlaku kepada negara ini jika pemerintah bertukar tangan.Latar belakang keduanya Yahudi dan Syiah. Syi’ah itu ada dan bertahan sampai saat ini dilatarbelakangi oleh orang-orang Yahudi. Dan mengapa Iran yang menggembor-gemborkan perang dengan Israel tidak pernah terjadi hingga ke saat ini. Dan itulah persekongkolan paling cerdik mereka mengaburi mata dunia dunia,khususnya Islam.

Datang dari pemimpin tertinggi Iran, Ayatollah Ali Khamenei dilaporkan telah melarang keras para relawan untuk melakukan serangan terhadap Israel.
Khomenei yang memiliki kuasa mutlak diatas kebijakkan pemerintah Iran, mengatakan bahawa negaranya tidak boleh membiarkan para relawan itu untuk menyeberangi perbatasan dan mengambil tindakan ketenteraan terhadap Israel.

Lebih dari itu, ia tidak akan mengampuni setiap usaha para relawannya untuk membantu Hamas dengan cara apapun, demikianlah berita dari salah satu televisen pemerintah Iran.

Berlatarbelankangkan dengan kelompok mahasiswa di Iran, mereka meminta pemerintah Iran untuk mengizinkan relawan mereka untuk melakukan serangan terhadap Israel dalam menanggapi serangan Israel di Jalur Gaza,tetapi mendapat halangan daripada pemerintah tinggi Iran.Itulah Syiah,bertopengkan syaitan.

Inilah yg berlaku bila Revolusi Iran mula tercetus dan cuba menggulingkan Kerajaan Islam yg ada. berbaliklah pada Hadis Nabi saw:

“Akan ada selepas peninggalanku nanti pemimpin yang kamu mengenalinya dan mengingkari kejahatannya, maka sesiapa yang mengingkari kejahatannya (bermakna) dia telah berlepas diri dan sesiapa yang membenci kejahatannya dia telah selamat, akan tetapi orang yang meredhai kejahatannya akan mengikuti kejahatannya. Apakah tidak kita perangi mereka dengan pedang (wahai Rasulullah!)? Baginda menjawab: Jangan! Selagi mereka masih mendirikan solat di kalangan kamu”. (Hadis Riwayat Muslim 6/23)

Baginda saw bersabda, “Aku berwasiat akan kamu supaya sentiasa bertakwa kepada Allah dan dan mendengar serta taat (kepada pemimpin) sekalipun yang memimpin kamu itu hanya seorang hamba.


Sesungguhnya sesiapa yang panjang umurnya daripada kamu pasti akan melihat perselisihan yang banyak. Maka hendaklah kamu berpegang teguh dengan Sunnah ku dan sunnah para Khulafa Ar-Rasyidin Al-Mahdiyin (Abu Bakar, Umar, Uthman dan Ali r.a) dan gigitlah sunnah-sunnah itu dengan gigi geraham dan jauhilah perkara-perkara yang baharu (bid’ah) yang diada-adakan, kerana sesungguhnya tiap-tiap bid’ah itu sesat.” (Riwayat Abu Daud dan At-Tirmidzi)Syiah mula berkembang pesat melalui pimpinan Ayatollah Khomeini, lihatlah juga cara Khomeini ini solat.


Semasa menggulingkan Kerajaan Shah Mohammad, Pengikut-pengikut Khomeini beraggapan bahawa 
sistem monarki yang dibawa oleh Shah Mohamad tidak Islamik dan menggangap  pemerintahan Islam bakal terlaksana dibawah kepimpinan Khomeini, namun  keadaan berlaku lebih buruk.


Dimana sebuah Negara Islam yang dijanjikan Khomeini selepas menggulingkan Kerajaan Shah Mohamad??Syiah yang ada di Iran sekarang (Syiah Imamiyah) sehingga hari ini masih tetap mengkafir dan melaknat para sahabat Nabi saw termasuk isteri-isteri baginda.

Ini dapat dibuktikan melalui karya tokoh-tokoh utama mereka antaranya Ayatollah Ruhullah Khomeini, pengasas revolusi Iran. Dalam kitabnya Kasyful Asrar beliau menulis, 

“ Abu Bakar dan Umar telah banyak meyalahi hukum-hukum Allah yang terang. Mereka berdua telah banyak mempermain-mainkan hukum hakam Tuhan, mereka menghalalkan dan mengharamkannya mengikut sesuka hati sendiri. Mereka berdua telah melakukan kezaliman ke atas Saidatina Fatimah dan anak-cucunya”. (Imam Khomeini : Kasyful Asrar, 110) 

“Perbuatan-perbuatan yang dilakukan oleh Umar bin Al-Khattab itu adalah bersumberkan kekafiran dan kesesatan yang bertentangan dengan ayat-ayat Allah yang termaktub di dalam Al-Quranul Karim”. (Imam Khomeini : Kasyful Asrar : 116) 

Mereka juga berpendapat bahawa hanya tiga orang sahaja yang masih beriman setelah kewafatan Rasullullah saw. Dari Abu Ja’afar a.s katanya, 

"Semua manusia adalah riddah (murtad) selepas Nabi saw kecuali tiga orang. Beliau di tanya : Siapakah tiga orang itu ? Beliau menjawab : Al-Miqdad bin Al-Aswad, Abu Zar Al-Ghifari dan Salman Al-Farisi .” (Sheikh At-Tho’ifah : Rajalul Kasyi : 6) 


Syiah Iran

Rakyat-rakyat Iran yang berfahaman Sunnah di bunuh dikhalayak ramai, di gantung, di pukul dan diseksa.
Pemerintahan Rafidhah Iran menjatuhkan hukuman mati terhadap 250 tahanan muslim Ahlus Sunnah wal Jama’ah di penjara Qazl Hishar, dekat Teheran. Seminggu sebelumnya, pemerintah Rafidhah Iran juga telah menjatuhkan hukuman mati terhadap 82 mujahid ahlus sunnah dari kelompok Mujahidin Khalq Iran. Sejak revolusi Iran ini tercetus, puluhan ribu ahlil sunnah telah dibunuh dengan begitu kejam.


Dari Zainab binti Jahsy r.a (isteri Rasulullah saw), katanya : Rasulullah saw masuk ke dalam rumahnya dalam keadaan cemas sambil bersabda, “La ilaa ha illallah, celaka (binasa) bagi bangsa Arab dari kejahatan (bencana) yang sudah hampir menimpa mereka.


Pada hari ini telah terbuka dinding Ya’juj dan Ma’juj,” dan Baginda saw menemukan ujung ibu jari dan ujung jari yang sebelahnya (jari telunjuk) yang dengan itu mengisyaratkan seperti bulatan.

 (Zainab binti Jahsy) lalu bertanya, ‘Ya Rasulullah, apakah kami akan binasa sedangkan di kalangan kami masih ada orang-orang soleh?’ Lalu Nabi saw bersabda, “Ya, jikalau kejahatan sudah terlalu banyak.” [Riwayat Bukhari dan Muslim]Lihatlah betapa sesatnya Syiah ini yang meramalkan ritual sesat mereka di Kaabah ciptaan mereka sendiri dengan memuji Saidina Ali.Antara beberapa persamaan Yahudi & Syiah

[1]. Yahudi telah mengubah-ubah Taurat, begitu pula Syi’ah; mereka mempunyai Al-Qur’an hasil kerajinan tangan mereka sendiri yakni “Mushaf Fathimah” yang tebalnya 3 kali Al-Qur’an kaum Muslimin. Mereka menganggap ayat Al-Qur’an yang diturunkan berjumlah 17.000 ayat, dan menuduh Shahabat menghapus sepuluh ribu lebih ayat.

[2]. Yahudi menuduh Maryam yang suci berzina [Maryam : 28], Syi’ah melakukan hal yang sama terhadap isteri Rasulullah Ummul Mu’minin Aa’isyah Radhiallahu ‘anha sebagaimana yang diungkapkan Al-Qummi (pembesar Syi’ah) dalam “Tafsir Al-Qummi (II 34)”

[3]. Yahudi mengatakan, “Kami tidak akan disentuh oleh api neraka melainkan hanya beberapa hari saja”. [Al-Baqarah : 80] Syi’ah lebih dahsyat lagi dengan mengatakan, “Api neraka telah diharamkan membakar setiap orang Syi’ah” sebagaimana tercantum dalam kitab mereka yang dianggap suci “Fashl Khithab
(hal.157)”

[4]. Yahudi meyakini bahawa, Allah mengetahui sesuatu setelah sebelumnya tidak tahu, begitu juga dengan Syi’ah.

[5]. Yahudi berkeyakinan bahawa ucapan “Amin” dalam sholat adalah membatalkan sholat. Syi’ah juga beri’tiqod yang sama.

[6]. Yahudi berkata, “Allah mewajibkan kita lima puluh sholat” Begitu pula dengan Syi’ah.

[7]. Yahudi keluar dari sholat tanpa salam, cukup dengan mengangkat tangan dan memukulkan pada lutut. Syi’ah juga mengamalkan hal yang sama.

[8]. Yahudi condong sedikit dari kiblat, begitu pula dengan Syi’ah.

[9]. Yahudi tidak menetapkan adanya jihad hingga Allah mengutus Dajjal.Syi’ah Rafidhah mengatakan, ”Tidak ada jihad hingga Allah mengutus Imam ghaib Syi’ah yang ditunggu-tunggu”.

[10]. Yahudi menghalalkan darah setiap muslim. Demikian pula Syi’ah, mereka menghalalkan darah Ahlussunnah. [Lihat kitab Badzl Al-majhud fi Itsbat musyabahah Ar-Rafidhah lil Yahud, oleh Abdullah Al-Jumaily].


عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يُبْعَثَ دَجَّالُونَ كَذَّابُونَ قَرِيبٌ مِنْ ثَلَاثِينَ كُلُّهُمْ يَزْعُمُ أَنَّهُ رَسُولُ اللَّهِ

Dari Abu Hurairah RA: Dari Nabi SAW, beliau bersabda: Kiamat tidak akan terjadi sebelum dibangkitkan dajjal-dajjal pendusta yang berjumlah sekitar tiga puluh, semuanya mengaku bahwa ia adalah utusan Allah.


Yahudi telah melancarkan operasi ‘sapu bersih’ ke atas rakyat Palestin sejak sebelum penubuhan Israel lagi. Mereka mahu menjadikan negara itu seratus peratus Yahudi. Antara kekejaman yang mereka lakukan ialah:
- 13 Disember 1947 – Sebuah perkampungan orang Islam Palestin, Yehida berhampiran Petah Tekva (penempatan pertama Zionis yang dibina pada 1878) diserang. Sekumpulan Yahudi yang menyamar sebagai tentera peronda British telah melepaskan tembakan dan mengebom rumah penduduk perkampungan itu.
- 1 Januari 1948 – kira-kira 200 pelampau Yahudi bersenjata mesingan dan bom tangan menceroboh kampung Al-Sheikh (5 km di tenggara Haifa) lalu membunuh wanita dan kanak-kanak.


- 9 – 10 April 1948 – dalam Operation Unity, pengganas Haganah, Irgun dan Stern bersatu mengepung kampung Deir Yassin selama dua hari. Dalam tempoh itu 250 orang Arab dibunuh dan dengan kejam dan wanitanya dirogol. Seramai 25 orang wanita hamil dibelah perutnya dan bayi mereka disembelih, 52 kanak-kanak dikudungkan kaki dan tangan.


- 11 Julai 1948 – Batalion ke-89 komando Yahudi yang diketuai Moshe Dayan menawarkan pengampunan kepada penduduk Islam Lyadd dan Ramle setelah berjaya menawan perkampungan tersebut. Seramai 100 menerima itu dan berkumpul di Masjid Dahmash seperti di janjikan. Namun malang, perlindungan yang diharapkan rupanya bala yang tiba, mereka semua mati.


- 15 – 18 September 1982: Seramai 3,000 kanak-kanak dan wanita Palestin disembelih di khemah di Sabra dan Shatila di Lebanon. Ketua tukang sembelih itu ialah Ariel Sharon, Mantan Perdana Menteri Israel

KAUM Yahudi mengaku mereka keturunan Nabi Daud. Mereka percaya kawasan sekitar Bukit Zion atau Palestin adalah bekas kerajaan Nabi Daud yang telah ditawan dari Bani Al-Yabusiyyah.

PERKATAAN Zionisme diambil sempena nama Bukit Zion. Pertubuhan Zionis Sedunia diwujudkan pada tahun 1897 dengan matlamat menguasai seluruh alam khas untuk bangsa mereka di Zion (Palestin).Syiah di peringkat global kini telah menjadi satu agenda Yahudi untuk melumpuhkan kesatuan dan kekuatan Islam. Yahudi berselindung di sebalik Syiah kerana fahaman ini bertentangan dengan ajaran Islam sebenar iaitu Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Permainan Yahudi terlalu licik, pakar strategi mereka sangat bijak menggerakkan agenda untuk memerangi Islam dari dalam dengan memperalatkan Syiah. Perkara ini menjadi mudah kerana permainan politik dalam kalangan sesetengah pemimpin di Asia Barat yang lebih mementingkan kelangsungan fahaman Syiah berbanding Islam seluruhnya.

Syiah kini sudah berada dalam lingkungan geopolitik antarabangsa apabila Iran, negara yang menjadi tunggak fahaman Syiah. Iran menyokong Presiden Bashar Assad membunuh pejuang Ahli Sunnah Wal Jamaah. Sokongan ini selari pula dengan Rusia dalam isu Syria malah hubungan rapat Iran dengan Rusia bukan menjadi rahsia lagi.

AS begitu pantas mengambil keputusan menyerang Afghanistan dan Iraq? Iraq yang belum dibuktikan membangunkan loji senjata nuklear telah dimusnahkan oleh AS dan pemimpinnya, Saddam Hussein yang anti Syiah dibunuh.
Imam Syafie rahimahullah berwasiat:

"Belum pernah aku saksikan di kalangan manapun manusia yang begitu berani menjadi pendusta dan sebagai saksi-saksi palsu seperti golongan Syiah".[3]

Iran yang menjadi satu-satunya negara yang mengamalkan fahaman Syiah dan membantu meluaskan pengaruh Syiah di seluruh dunia.

Syiah sudah masuk melalui sebuah parti politik di Malaysia  secara diam dengan menggunakan beberapa pemimpin dalam  dengan menggunakan alasan perniagaan, namun disebalik itu mereka cuba menyerap ideologi ke beberapa negeri dalam negara ini  dan cuba menubuhkan beberapa institusi


Yahudi telah berjaya mempengaruhi sebilangan penduduk di Nusantara termasuk Malaysia  dengan penipuan mereka dengan menggunakan beberapa helah dan tipu daya, lihatlah  2 perbezaan gambar ini,


Kenapa Yahudi berusaha begitu keras  memastikan seluruh masyarakat didunia ini agar mengikuti cara mereka??Sabda Nabi saw : “Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka dia dalam kalangan mereka”Anda lebih bijak untuk menilainya bukan?


3 comments:

Muslim said...

Kristian triniti dan Syiah kedua duanya adalah buah tangan Yahudi kafir.

Darah Satria said...

1980-1985, Zionis Yahudi merupakan negara pengeksport senjata terbesar ke Iran. Sandiwara "permusuhan" Iran dan Yahudi mulai terbongkar, ketika pesawat kargo Argentina yang membawa persenjataan dari Yahudi ke Iran tersesat, sehingga memasuki wilayah Soviet Union, yang akhirnya di tembak jatuh oleh pasukan pertahanan Soviet Union. Dikhabarkan, Iran telah membeli persenjataan dari Israel dengan harga USD 150 juta, hinggakan untuk mengirim seluruh senjata tersebut, ia memerlukan 12 kali penerbangan.

Anonymous said...

Mengguna pakai kaedah negara mahgribi,putuskan secara total hubungan dengan iran..selessailah masaalah pengaruh syiah yg macam ulat taik menyerang jika tak dihalang.

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya