Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB

Kerajaan tarik subsidi dari rakyat kerana mahu melangsaikan hutang tertunggak dari 1MDB
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka...

Thursday, 13 December 2012

Cadangan ini datang dari orang yang dilebel perosak UMNO.!!

                             


                                                             
                                         
Kerajaan perlu memperbanyakkan siaran yang lebih berimejkan Islamik.. kita sedar PAS dilihat lebih berimejkan Islamik.

Dalam keadaan sekarang, PAS sedang kucar kacir dengan DAP & PKR, inilah masa yang paling sesuai untuk menarik mereka kembali bersatu dibawah UMNO/BN.

Apa yang saya lihat. Kerajaan perlu mengurangkan hiburan yang terlalu banyak ditayangkan. dengan cara mengurangkan hiburan & memperbanyakkan siaran yang lebih islamik akan menyebabkan ahli-ahli PAS menyokong cara pentadbiran kerajaan..

Dalam era pemerintahan Tun Mahathir Mohammad, saya lihat siaran televisyen lebih banyak memainkan peranan dengan menyiarkan cerita-cerita yang lebih islamik dan tayangan yang boleh menyemai perasaan cintakan negara & tanah air.

Cara ini akan mengembalikan semula keyakinan ahli-ahli PAS terhadap pemerintahan UMNO/BN. salah satu punca utama kebencian ahli-ahli PAS terhadap UMNO ini dilihat hasil kesan penayangan filem yang terlampau hiburan.. jadi mereka semakin hari semakin tdk melihat televisyen tambahan pula siaran televisyen kini banyak memihak kepada syarikat swasta.Jika apa pembohogan yang didedahkan melalui televisyen, menyebabkan mereka tdk tahu kerana cara pentadbiran yang dilihat kurang menarik minat.

                                                        
                                            

Mereka akan mencari alternatif lain, sebab itulah Pembangkang dibawah pimpinan Anwar ibrahim memperbanyakkan media bacaan. Jika kita lihat PAS mempunyai Harakah, DAP mempunyai Roket kini & Keadilan mempnyai Suara Keadilan, ditambah pula dengan beberapa negeri dibawah pentadbiran pembangkang.

Setiap negeri yang dikuasai pembangkang mempunyai media alternatif bacaan. dengan cara penyampaian maklumat ini, dilihat lebih berkesan dari satu sudut yang berbeza.

Kerana apa saya kata begitu? kerana jika kita mempunyai Internet di rumah, boleh mengaksesnya untuk mendapatkan cerita sebenar, tetapi bagaimana dengan mereka yang tdk mempunyai kemudahan internet??
Bukankah medium penyampaian bacaan itu dilihat amat berkesan bukan?

Nurul Nizam (orang yang dilebel sebagai perosak UMNO)!!

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya