Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan

Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan
Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Friday 15 May 2015

PI Bala dibunuh kerana dedah penglibatan VVIP dalam pembunuhan Altantuya.? Lihat dalam penjelasan yang diakui oleh PI Bala, Personal Investigate.. 

Pada  minit ke 1:00:42 ada disebut ttg Najib Razak,,,
Minit ke1:17:45 ada kaitan dgn Rosmah Mansor..Untuk menghilangkan kesangsian beliau berkaitan pembunuhan Altantuya ini, beliau diberi
skrip untuknya dibacakan serta mendapat imbuhan sebuah kondominum mewah di Berjaya Timesquare serta RM200,000.. Skrip yang dibaca olehnya akan disiarkan oleh TV3..

Wow.!!!

selepas pendedahan ini dibuat, PI Bala didapati mati di hsopital.. Siapakah yang membunuh PI Bala ??
Adakah benar dia mati disebabkan oleh Heart Attack atau punca kematiannya disembunyikan oleh pihak-pihak tertentu ??

Hebatnya dunia hari ini, sanggup menyalahgunakan kuasa untuk mengekalkan kedudukan walaupun sanggup melakukan perkara yang paling dikeji iaitu membunuh.


Adakah kematian PI Bala disebabkan oleh arahan VVIP ??  
Adakah Najib mengatur badan kehakiman untuk melepaskan individu tertentu.. ?? Namun Sirul Azhar menjadi kambing hitam serta dituduh membunuh Altantuya tetapi Razak Baginda dilepaskan.? 

Lihat apa yang telah dikatakan oleh Sirul Azhar. Jika orang yang membuat laporan berkaitan salah laku Jho Low ini boleh dimufliskan, apakah agaknya yang dilakukan oleh  individu yang tahu berkaitan rahsia pembunuhan Altantuya ini pula ??

Anda sendiri boleh menjangkanya bukan ? 


Dalam soalan Tun Dr Mahathir, pernah mempersoalkan, siapakah yang mengarahkan Altantuya dibunuh ?? 

Namun Najib terus mendiamkan diri serta menggunakan beberapa individu untuk menyerang kembali Tun Dr Mahathir. Ini yang sedang dilakukan oleh TV3 stesyen pengampu Najib serta media-media kerajaan.

Tun hanyalah membawa suara rakyat, menyerang Tun Dr Mahathir ibarat menyerang rakyat..

Baca apa yang telah didedahkan disini sebelum ini.
Ia bermula dengan kes pembunuhan Altantuya, wanita Mongolia yang terlibat dengan skandal pembelian kapal selam.

Dua orang anggota polis dituduh menembak mati wanita berkenaan, dibicara, didapati bersalah, kemudian didapati tidak bersalah dan dibebaskan. Kemudian dibicara semula dan dikena hukum bunuh.

 Seorang daripada mereka berada dalam tahanan tetapi Sirul seorang lagi berada di Australia. Dia membuat kenyataan bahawa dia diarah untuk membunuh.


Rakyat tertanya-tanya siapa yang memberi arahan. Sebagai pengawal peribadi Dato Sri Najib, dakwaan Sirul perlu disiasat untuk menentukan siapa yang memberi arahan. Tetapi selain daripada Najib berkata Sirul “merepet”, tidak ada siasatan yang dibuat. Ini adalah nyawa manusia. Amatlah zalim jika Sirul dibunuh kerana menjalankan arahan.
No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya