Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan

Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan
Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Wednesday 9 April 2014

Agenda tersirat disebalik rampasan pesawat MAS MH370- Part 2Tulisan ini adalah sambungan daripada tajuk dibawah,


Berbalik kepada insiden serangan  WTC pada 11 September 2001.

Kenapa pesawat digunakan  dalam serangan keatas WTC.?


n

Rempuhan pesawat Boeing 767 American Airlines Flight 11 di Menara Utara WTC pada pukul 8.46 pagi waktu tempatan dan pesawat United Airlines Flight 175 di Menara Selatan WTC pada pukul 9.03 pagi itu dikatakan didalangi oleh sekumpulan pengganas yang dipercayai mempunyai kaitan dengan rangkaian Al-Qaeda.

Mustahil pengganas dikatakan telah merampas pesawat ini dan melakukan keganasan terhadap Amerika sedangkan sistem pengawasan di Amerika begitu ketat, lagipula jika pesawat yg membedil bengunan WTC pada kali pertama, sudah tentu agensi keselamatan Amerika melalui tentera udaranya sudah boleh memintas pesawat yang kedua bukan? US mempunyai sistem ketenteraan yang begitu canggih..Jika pesawat telah dirampas oleh pengganas, sudah tentu tindakan cepat akan dilakukan sejak rampasan itu berlaku.. Mustahil pengganas mampu merampas 4  pesawat secara serentak seperti mana yang dilaporkan dalam Washington Post salah sebuah media US sendiri

Bukan sahaja itu, bahkan Pentagon juga dijadikan sasaran sedangkan Pentagon adalah kubu kuat pertahanan  Amerika. Betul tidak masuk akal serangan 11 September ini dengan dikaitan pengganas yang didalangi Al-Qaeda.

Pesawat yang melanggar WTC New York adalah  pesawat jenis bersaiz sama seperti Boeing 777 dimana boleh dipandu dan dikawal  dari sistem kawalan jauh tanpa memerlukan  juruterbang.

Apa buktinya?United States Air Force Special Operations Command (AFSOC) 
to provide Remotely Piloted Aircraft (RPA) Ground Control Station (GCS) and Combined Operations Center 
(Combined Ops Ctr) support.


Boeing menerima dana sebanyak USD $69.7 juta dari tentera udara Amerika Syarikat untuk fasa pertama program QF-16. Jet tanpa pemandu yang pertama.
 Tentera Udara Amerika Syarikat dan aeroangkasa dan pertahanan Boeing syarikat mengumumkan bahawa mereka telah berjaya menukar persara F-16 ke drone.

Boeing mengumumkan bahawa versi diubah suai daripada F-16 Fighting Falcon akan beroperasi sebagai Skala Sasaran Udara QF-16 penuh untuk digunakan dalam amalan latihan Air Force.


Secara kebetulan pula pesawat MAS MH370 yang hilang dari radar ini juga adalah jenis Boeing bukan?


Missing Flight: Malaysia Flight MH370
Plane Type: Boeing 777-200ER

Pesawat yang melanggar WTC New York  juga adalah jenis Boeing


Jika jet pejuang jenis  Boeing boleh di tukar tanpa pemandu, inikan pula pesawat biasa untuk penumpang.??
Israel juga tidak ketinggalan dalam menguasai teknologi ini

Mungkin penguasaan teknologi tanpa pesawat ini telah di ketahui sebelum didedahkan  di media-media massa lagi pada tahun-tahun yang sebelumnya..

Dokumen lengkap Pemandu tanpa pesawat yang disediakan pihak US  Air Force. Mahu lihat lebih detail didalamnya??

Oppss... anda bukanlah menteri.. lagipula anda tiada apa-apa kelayakkan untuk menyibuk soal risikan negara, adalah dinasihatkan untuk anda agar buat kerja sendiri kerana anda bukanlah ditugaskan untuk ambil tahu satu apa pun melainkan anda hanya layak dijadikan tukang pacak bendera sahaja.. 

Mungkin Penasihat PM Najib Razak  lebih arif tentang ini rasanya selain arif dlm agenda melingkupkan negara satu persatu..
Terasa ker? peduli hape gua.!

Kita tinggalkan dulu soal ini.

Dikatakan pesawat melintasi kepulauan maldives ?

http://www.haveeru.com.mv/news/54062

 Maldives' "Haveeru" News: "Satellite data suggests that the last "ping" was recieved from the flight somewhere close to the Maldives and the US naval base on Diego Garcia."

Kenapa setelah laporan dari penduduk Maldives yang mengaitkan pesawat MAS ini di  lautan Hindi dan seketika itu juga US memberitahu  radarnya ada mengesan pesawat MAS ini  dan mengerahkan pencarian? Apa tujuannya?


Kenapa US boleh mengesan radar disekitar perairan Hindi selepas semua mata memandang kearah ini?

Kenapa US tidak boleh mengesan radar yang hilang di lokasi Selatan Vietnam di perairan Laut China Selatan semenjak hari pertama kehilangannya pada 8 March lagi?

Kenapa Amerika yang diterajui CIA sering menyalahkan Malaysia dan sibuk sangat dalam urusan negara ini?

Sekumpulan wartawan di negara China menerima e-mel dalam bahasa Mandarin daripada kumpulan  yang mendakwa mereka bertanggungjawab atas kehilangan pesawat yang membawa 239 penumpang termasuk 12 anak kapal itu.

Kumpulan itu yang sebelum ini tidak diketahui kewujudannya telah mengeluarkan satu kenyataan dalam format PDF kepada beberapa agensi media di China semalam dengan berkata: 

“Anda membunuh seorang daripada puak kami, kami akan bunuh 100 daripada anda sebagai pembalasan.”.

Sebahagian besar media di China menolak kenyataan berkenaan bulat-bulat dan menganggap ia sebagai satu cubaan untuk mencipta ketegangan etnik selepas berlaku beberapa siri serangan di wilayah Barat Laut China di wilayah Xinjiang.Wilayah berkenaan ditadbir oleh puak Uyghur dengan kuasa autonomi.


Ketegangan cuba ditimbulkan dengan menguasai sebahagian wilayah China. serangan pengganas cuba digunakan di beberapa wilayah ini. 

http://www.globaltimes.cn/content/851921.shtml

Tidak cukup menggelar pengganas dari China yang dikenali sebagai
" Chinese Martyrs’ Brigade "

Kini beralih arah pula isu pengganas keatas Juruterbang pula.
Lihat video dibawah.Soalnya mengapa perkataan pengganas begitu gemar diungkapkan dari pihak barat keatas pihak Muslim? adakah mereka yang berjanggut, serban akan dikaitkan dengan seorang pengganas? 


Beberapa tahun kebelakangan ini, kerjasama antara China dan Malaysia meningkat dengan pesat. Sejak tahun 2008, Malaysia telah menjadi rakan dagang terbesar China di dalam ASEAN selama tiga tahun berturut-turut. China pula menjadi rakan dagang terbesar Malaysia selama dua tahun berturut-turut. Pada tahun 2010, jumlah perdagangan dua hala antara kedua-dua negara ini mencecah 74.2 bilion dolar Amerika, mencatat rekod tertinggi dalam sejarah.

 
Selepas insiden kehilangan pesawat MAS ini, hubungan antara Malaysia dan China kembali tegang. Kita lihat penduduk China sering menyalahkan Malaysia, media2 barat seperti CNN menyalahkan negara dengan mengatakan negara menyembunyikan maklumat. Memang ada perkara yg perlu disembunyikan memandangkan sesuatu fakta itu begitu "high risk" untuk didedahkan..MAS sudahpun berdepan masalah akibat beban hutang yang mencecah RM4 bilion. Ia hanya mampu bertahan dengan suntikan dana daripada kerajaan.Berbalik kepada soal ekonomi Malaysia dan China,
Eksport China meningkat sepuluh kali ganda (bernilai sekitar USD436 trilion antara tahun 1990-2003). Kini nilai ekspot China melebihi 1 trilion dolar dan merupakan ekonomi terbesar di dunia selepas AS dan Jerman.

Dasar memencilkan China ini tersirat di dalam tulisan Condoleezza Rice ketika ia menjadi penasihat dasar luar negara George W Bush, yang pada waktu itu masih lagi menjadi Gabenur Texas, ketika pilihanraya presiden tahun 2000 dalam artikel majalah Foreign Affairs,” China adalah kekuatan besar yang memiliki masalah yang belum selesai terutamanya dengan Taiwan. China juga tidak menyukai peranan AS di wilayah benua Asia Pasifik.” Oleh kerana itu, Rice mengatakan, “China bukanlah kuasa ‘status quo’, tetapi ia adalah kekuatan yang berkeinginan untuk mengubah keseimbangan kuasa di Asia yang sesuai dengan kepentingannya. Kenyataan ini menjadikan China sebagai pesaing, bukan sebagai ‘sahabat strategik’ sebagaimana yang diuar-uarkan oleh Clinton. AS perlu memperkuatkan hubungan dengan Jepun dan Korea Selatan serta mempertahankan komitmen untuk meletakkan pasukan AS di wilayah benua tersebut.

Sebab itulah AS membuat satu helah baru dengan memerterai Perjanjian Trans Asia Pacific (TPPA). Negara yang terlibat dalam rundingan ini juga termasuklah Jepun dalam agenda menguasai rantau Asia Pasifik.


Ketika AS mendominasi beberapa wilayah pada awal abad ini, iaitu perang Afghanistan dan Iraq, krisis ekonomi global telah membuatkan AS tidak mampu untuk mendominasi China. Ini dapat dilihat melalui fakta.  AS merupakan pengguna terbesar dunia di mana majoriti barangan yang mereka gunakan adalah  dikeluarkan oleh China. Akibatnya, AS memiliki defisit perdagangan dengan China bernilai USD268 trilion. Dengan itu, sekitar USD1 juta trilion matawang dolar telah dikuasai oleh China.

Puak kanan AS, yang dipimpin oleh golongan koporat melihat China dari aspek perdagangan kerana populasi China yang besar merupakan suatu pasaran yang menjanjikan keuntungan sehinggakan golongan ini melobi pemerintah AS untuk menarik China ke dalam pasaran bebas global serta memaksa China supaya membuka pasaran domestiknya. Puak kiri AS pula, yang sejak dahulu lagi memandang China sebagai ancaman, selalu menghentam China dengan isu hak asasi manusia, menapis internet dan melaga-lagakan China dengan Taiwan.

AS meningkatkan kerjasama keselamatannya dengan Jepun dan mendukung hasrat Jepun untuk mengembangkan nuklearnya.Perkembangan di Jepun merupakan pengimbang kekuatan China di wilayah Timur.AS telah memulihkan hubungannya dengan Vietnam, menguburkan dendam masa lalu dan membangunkan kerjasama dua hala. AS berjaya menarik Vietnam dari pengaruh China sehingga memutuskan perikatan tradisional China di wilayah pasifik ini. Sehingga kini, Vietnam mempunyai konflik sempadan dengan China di sebelah utara .

Bukankah Vietnam juga antara negara yang terlibat dengan rundingan TPP ?

Mereka diluar sana diantara beberapa negara yang menolak rundingan ini.Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat (AS) Chuck Hagel menerima undangan Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein ketika pertemuan mereka di Sidang Kemuncak Keselamatan Asia ke-12 di Singapura, 12 Jun lalu.

Tun Mahathir melihat ini adalah salah satu usaha Amerika untuk menguasai negara Malaysia dimana kedudukannya yang begitu startegik dan merupakan penghubung antara Timur dan Barat.Sebelum ini, negara tidak terlibat dlm dasar memencilkan negara China sebagai kuasa yang mendominasi soal ekonomi di rantau Asia, namun jika pertahanan negara sudah menjadi hak kolonial bagi pihak Amerika, ianya sudah tiada apa-apa makna lagi kerana pemimpin hari ini begitu bodoh sombong dan tidak mahu langsung merujuk kepada pemimpin terdahulu yang memerintah seperti Tun Mahatir.

Walaupun diusia  yang senja, namun Tun tetap bercakap untuk kepentingan negara.Apakah pemimpin hari ini begitu ambil berat dengan setiap teguran Tun? tidak.!! mereka lebih mengutamakan suara-suara  tukang penasihat 20% dan suara-suara golongan yang hanya pandai membodek sahaja.

Sebelum ini, CIA yang merupakan agen AS  dilihat hampir  berjaya memisahkan ideologi penduduk di Tibet dan Xinjiang,

Namun China berjaya menyatukan Tibet & Xinjiang didalam satu ideologi yang sama.. Persoalannya, tanpa ideologi, bagaimanakah  China dapat menyatukan Tibet dan Xinjiang dan dengan ideologi apakah penduduk tersebut dapat disatukan?


Kenapa Tibet yang menjadi sasaran?? kerana lokasinya terletak diantara China & Sempadan India..
Dan kenapa pula 2 wilayah ini Tibet & Xinjiang  menjadi perhatian bagi pihak US yang menggunakan platform sebagai CIA?

Kerana kedudukannya yang strategik di antara lokasi Sempadan beberapa negara di Asia.


Konsep pecah dan perintah .!!

Cuba lihat, jika negara  Rusia & China itu tidak berada didalam satu ideologi yang sama, apakah mereka mampu bekerjasama satu sama lain walaupun diantara mereka  berlainan bangsa bukan?


China & Rusia. dimanakah persamaanya?? 


Lihat juga bagaimana ideologi yang dicipta dari jarum-jarum halus Yahudi yang berjaya mencipta Syiah dalam agenda memerangi Sunnah.

Walaupun satu bangsa,  mereka memusuhi dan berbunuhan satu sama lain kerana perbezaan ideologi.. 

Syiah Iran
baca apa yang ditulis mengenai agenda Yahudi ini..


Dasar meluaskan wilayah jajahan dengan menggunakan alasan "terrorist" dan  agenda tersirat konspirasi disebalik nama CIA akan didedahkan dalam bahagian 3 dengan lebih detail.. Pandangan Tun M mengenai MH370 ini.. sila baca di sini
... bersambung bahagian ke-3

3 comments:

Anonymous said...

Why made all four hijacked planes on 9/11 long detours? How did the hijackers know about "radar holes"? How could they conduct key hijacking events simultaneously all within 10 minutes? Who controlled the planes? Inside 9/11 - Who controlled the planes?http://www.youtube.com/watch?v=WC9KZ2Yy5g4&app=desktop

Anonymous said...

Pggl mahathir jd pm suruh najib p mampus buang..anak haram mnyusahkan melayu

Anonymous said...

bikin hty pns.!spa sje orgnya si penasihat PM itu.?

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya