Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan

Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan
Pepatah pernah berbunyi: Jika hendak merosakkan tanaman "racunlah akarnya. "Jika hendak merosakkan "bangsa", racunilah "Sejarah" mereka... Dalam Musnad Imam al-Rubai’ diriwayatkan hadith berikut; لَعَنَ اللَّهُ الْمُسَلَّطَ عَلَى أُمَّتِي بِالْجَبَرُوتِ، وَالْمُسْتَأْثِرَ بِفَيْئِهَا “Allah melaknat orang yang memerintah umatku dengan zalim dan mengaut harta fai’ nya (harta milik awam) untuk kepentingan dirinya.” Imam al-Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin pernah memberikan nasihat tentang cara berinteraksi dengan pemimpin yang zalim iaitu (mafhumnya), “Jangan bergaul dengan para pemimpin dan pembesar yang zalim, bahkan jangan menemuinya. Berjumpa dan bergaul dengan mereka hanya membawa petaka. Tetapi sekiranya kamu bertemu dengan mereka, jangan memuji-muji mereka (tetapi nasihatilah kepada kebaikan), kerana Allah sangat murka ketika orang fasik dan zalim dipuji. Dan barangsiapa mendoakan mereka panjang umur, maka sesungguhnya dia suka agar Allah diderhakai di muka bumi.”

Tuesday 2 August 2011

Kebas duet memali Sebenarnya Allah tunjukan dgn bukti bahawa HAMpas cuma pandai berceramah umpat keji maki hamun sepanjang masa di tepi2 longkang busok..bila di serah kerje..zero & tiada amanah,tiada jujur!!!!bukti hidup..
1.tu fasal kutipan tabong buluh masa ceramah umpat keji..mana timbang-tara akaun???tiada tu sebab tabung buluh Memali,serabai merekah I,II,kokhilang dll pelbagai jenama janggih..fulus lesap seperti angin lalu..makan duit anak yatim berdoso...itu menzalimi anak2 yatim dan ibu2 tunggal(kes memaling!!!) impaknya doa orang yg di zalimikat dunia nie "PANAS" pd yg bersekongkol didunia nie...apatah lagi di akhirat nanti!!!

Bahagian 1: Penyelewengan Tabung Memali

2.Hassan DAYUS!!!apa jadi dgn dia..dlm ceramah sebelum dpt berkuasa???bongkak dan taqbur bermain kata2..tapi bila kes arak di shah alam..apa jadi???Allah tunjukan dgn cash sesiapa yg taqbur,menunjuk2 juak diale yg paling alim,direct to sorga dll....dibuka tembelang yg sebenar2nya...akhirnya rupa2 produk HAMpas cuma laku di ceramah umpat keji,maki hamun di tepi2 longkang busok dgn senang menjatohkan hukum hakam bertujuan memperlekehkan sesiapa yg juak HAMpas tidak suka!!!
HAMpas tiada kekuatan langsung cuma seronok berliwat dgn juak2
kafir harbi dapig&pkr!!!yg sunggoh memualkan serta memalukan....

 
masihkah kau ingat video ini? KES HASAN TANTAIK DAYUS fasal arak di shah alam DGN RONIE LIU????
CLICK:

dan tetiba je wayang arak selesai dengan kononnya hanya selisih faham.
CLICK:


 
Baru rampas arak PAS dah tunduk, macamna PAS nak mansuh Kilang Arak TERBESAR DI MALAYSIA di Selangor?
Sesiapa yg dayus...alamatnya tempat yg sesuai..dimanaye???
Undi PAS = Undi DAP

PAS Tukar Strategi menjadi........

3. dberinya kuasa kpd nizar meroyan di perok..apa yg dibuat???cuma boleh berguling dijalanan????last2 ALLAH tarik nikmat memerintah as sebab nizar tidak tahu memerintah!!! adakah standard pas cuma jadi pak pacak(maaf pd warga pasokan keselamat..ayat nie bukan di tuju pd anda sekelian!!!) cuma pegang bendera????  
4. Begitu juga malik itik,bahagian kepentingan umat islam.Exco Agama!!..apa yg di buat...semuanya menjahanamkan umat muslim...peniaga india muslim dihimpit perniagaan di komtar..hingga wakil dapig boleh membawa tong gas keluar dari restaurance...last malik itik joint sama lihat  cat walk show ...
Memang gemilang sinar Islam di bawah Exco Agama seperti malik kassim ini .
tu dia ..terbeliak biji mata  dengan Chow Kon Yeow  bila model lalu ..

 
nie contoh sikitje..banyak lagile..bukan nak tunjukan lebih baik dari BN/UMNO..tapi lebih terok lagi adale!!!!
BUKTIKAN DGN PERBUATAN SERTA AMALAN BUKAN KATA2 UMPAT KEJI DLM CERAMAH MURAHAN DI TEPI2 LONGKANG BUSOK!!!
JIKA INI JE TARAF HAMpas, maka SESUAILE HAMpas TARAFNYA DI TEPI2 LONGKANG BUSOK...YG TIADA NILAI DI MATA KAFIR HARBI APATAH LAGI DI DEPAN ALLAH...ALLAH perlihatkan satu-persatu nawaitu HAMpas yg tidak iklas utk meninggikan syiar panji2 Islam...  

No comments:

biar hati berbicara & menilainya

biar hati berbicara & menilainya